We zijn - door de enorme groei van technische mogelijkheden in woningen - steeds meer gewend geraakt aan optimaal gebruiksgemak. Deze gebruikerservaringen stimuleren de ontwikkeling van gebouwautomatisering.

Gebouwautomatisering neemt een steeds belangrijkere rol in onze projecten in. We gaan hierbij verder dan de gebruikelijke meet- en regeltechniek. Dat doen we door vergaande integratie van de klimaatinstallaties, elektrotechnische installaties, beveiligingssystemen en de facilitaire (FMIS-)systemen. 

Hoofdrol voor systeemarchitect

De functionaliteit voor de gebruiker staat voorop. Daarom is in onze projecten een belangrijke rol weggelegd voor de systeemarchitect. Die zorgt ervoor dat alle technische systemen in het gebouw optimaal samenwerken. Om systemen integraal en optimaal te kunnen laten werken heb je ook proceskennis nodig en die hebben we gelukkig in eigen huis! Van klimaatsysteem tot luchtbehandeling en van elektrotechniek tot beveiliging. 

Beschikbare data uit de verschillende systemen koppelen we aan elkaar en zetten deze om in bruikbare informatie. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en kostenbeheersing.

Veiligheid voorop

Waar steeds meer systemen in een gebouw aan het internet gekoppeld worden, nemen ook de veiligheidsrisico’s toe. Om deze te minimaliseren, is beveiliging van groot belang. We maken hiervoor gebruik van een SmartCluster met beveiligde VPN-verbindingen. Met die oplossing krijgen onbevoegden geen toegang tot uw installaties. Wij kunnen dit SmartCluster geheel op maat voor u inrichten. Veilig en goed.   Meer weten?


Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact op met Martin Staal, manager Gebouwautomatisering.
Dit kan via telefoonnummer 0492-57 86 00 of via e-mail: mstaal@kuijpers.nl