Overzicht

Het is serieus!

Aukje Kuypers 22 mrt 2020

De zon schijnt, het is koud en wij zitten binnen. De natuur ontluikt, lente begint en wij zitten binnen. Artsen, verpleegkundigen, zorgwerkers zijn druk bezig en wij zitten binnen. Mensen in vitale beroepen zorgen dat Nederland draait en wij zitten binnen. Het corona COVID-19 virus is actief, raakt vele mensen en wij zitten binnen.

Fotograaf: Arnold Reyneveld.

Binnen zitten. We zijn het als mensen, een sociaal dier, niet gewend. We zijn gewoon om naar buiten te gaan, om met vrienden, familie en (on)bekenden contact te hebben. Dit hebben we nodig, dat maakt ons leven rijker. Het geeft kleur. Het maakt dat je er toe doet.

Alleen het leven vraagt van ons nu een andere invulling van onze prioriteiten en daarmee onze activiteiten. Om te zorgen dat we de spreiding van het COVID-19 virus dempen, is aan iedereen in Nederland (en vele andere landen) gevraagd om afstand te bewaren, social distancing. Ik geloof hier in en sta daar ook volledig achter. Daarom raden we onze mensen aan om – waar mogelijk – thuis te werken. En waar het werk het vraagt om wel op pad te gaan, dit te doen met in achtneming van de (sociale) hygiëne voorschriften vanuit RIVM en de overheid.

Gelukkig geven we hier massaal gehoor aan. En het mooie is: we werken door. Waarbij afgelopen week in het teken heeft gestaan om onze mensen zo goed en veilig mogelijk aan het werk te hebben. En onze klanten bij te staan waar mogelijk. Gelukkig zijn we creatief en wendbaar. Mooie eigenschappen in een wereld die abrupt verandert. En dit zullen we de komende weken nodig blijven houden. Want één ding is zeker: de komende tijd zal nóg meer van ons vragen.

Ik zie het woord ‘coronacrisis’ veelvuldig voorbij komen. Voor mij klopt deze term niet. Het suggereert namelijk dat dit tijdelijk is. Kijkend naar de ontwikkelingen krijg ik de indruk dat we in een nieuw tijdperk terecht zijn gekomen. Waar een nieuwe rangorde van prioriteiten bestaat, een nieuwe balans. Maar voordat we daar zijn, zullen we allemaal notie moeten nemen van de adviezen die ons worden gegeven.

Lieve mensen, volg de richtlijnen op. Help elkaar! Het is niet voor niks dat heel Nederland zojuist een NL alert heeft gekregen. Het is serieus.

Ook interessant

houd afstand sticker

Werken op 1,5 meter

Lees meer
Aukje Kuypers 23 apr 2022
Aukje Kuypers aan tafel

In gesprek met Aukje Kuypers

Lees meer
Aukje Kuypers 17 nov 2021

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details