Overzicht

YOU, ME, (VIR)US

Aukje Kuypers 02 nov 2020

In een portrettenreeks spreekt Bewuste Bouwers met mensen uit de bouwsector om te zien hoe onze sterke sector zich staande houdt in dit corona-tijdperk. Om te leren van elkaars insights en visies. Ter verbroedering en inspiratie.

Ze hebben al een prachtig palet aan mensen mogen spreken en nu geven ze graag het woord aan Aukje Kuypers. Dat wil zeggen: Doekle Terpstra (Voorzitter van Techniek Nederlandgeeft het stokje door met een vraag, specifiek aan haar gericht:

“In termen van procesinnovatie vind ik het interessant dat Aukje Kuypers als technisch dienstverlener nu een aantal bouwkundigen in dienst neemt. Waarom doet ze dat en is zij in staat om de paradigmashift op een goede manier te pakken? In het verlengde daarvan: hoe denkt zij over klassieke termen als hoofd- en onderaannemer?”

Ik zie in de breedte van de sector dat het op het vlak van houding & gedrag verbeterd is ten opzichte van tien jaar geleden. En dat is mede dankzij het democratiseren van kennis: iedereen leert van de best practices van Bewuste Bouwers.

Maar ook andere vraagstellingen, passeren in het interview de revue, zoals:

– wat vind je van de klassieke termen als hoofd- en onderaannemer;

– welke impact verwacht je op de sector in deze Covid-19 tijd?

Tenslotte, geeft zij het stokje door aan Cassandra Vughts, CEO van SPARK, en stelt haar de vraag: 

“De bouw zit op dit moment in een interessante periode. Digitalisering, opschaling, circulariteit; het komt allemaal bij elkaar. Bij SPARK zijn jullie bezig om dé plek te zijn waar deze nieuwe ontwikkelingen aan bod komen. Bovendien willen jullie je op een sociale manier verbinden met je omgeving door nadrukkelijk jongeren en scholen in je netwerk op te nemen en om een samenwerking aan te gaan met InnAut. Kun je toelichten waarom jullie die combinatie op deze manier opzoeken? En wat brengt het de bouw- en technieksector?”

Ook interessant

houd afstand sticker

Werken op 1,5 meter

Lees meer
Aukje Kuypers 23 apr 2022
Aukje Kuypers aan tafel

In gesprek met Aukje Kuypers

Lees meer
Aukje Kuypers 17 nov 2021

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details