Overzicht

‘Geen ervaring? Geen probleem. Hier mag ik al doende leren’

Blog 10 dec 2021

Annabelle Pronk (29) is informatiebeheerder bij Kuijpers. En wat bijzonder is: ze heeft nul technische vakdiploma’s. “Integendeel”, lacht ze. “Ik heb in 2018 en 2020 mijn masters Geschiedenis en Genderstudies gehaald. Twee werkvelden die niet verder kunnen liggen van de installatiebranche.” En toch koos ze voor de techniek. Hoe dat zo kwam, vertelt ze hier. 

“Ik ben met mijn diploma’s inderdaad een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar dat is de story of my life. Ik heb jarenlang allerlei uiteenlopende baantjes gehad naast mijn studie. Van werken in de horeca tot tekstschrijver. Hoewel de culturele sector me wel wat leek, heb ik nooit een vastomlijnd plan gehad. Dus toen diezelfde sector door de coronamaatregelen instortte, zocht ik wat anders.”

‘Leuk, een familiebedrijf!’

Na enig nadenken besloot ze dat er voor haar drie zaken belangrijk waren, ongeacht waar ze terecht zou komen. “Fijne collega’s, onderdeel zijn van een team en afwisseling in mijn werk”, vat ze samen. Een vacature voor een directiesecretaresse bij Kuijpers leek prima met die wensen te matchen. “Ik dacht: ‘Leuk, een familiebedrijf!’ En met een vader in de bouw is die wereld me niet helemaal vreemd. Dus ik heb gesolliciteerd en ben op gesprek gegaan. Er ontstond echt een klik. Helaas zochten ze iemand met flink wat secretariële ervaring. Die had ik niet. Maar ze benadrukten dat ik nog van ze zou horen.” 

Al doende leren

“Dat ik geen ervaring had in de installatiebranche was geen probleem. Bij Kuijpers mag je al doende leren. Al leverde dit in het begin wel grappige situaties op. Bij een projectoverleg hadden mijn collega’s het steeds over ‘cavia’s in de luchtkanalen’. Totale verbazing bij mij natuurlijk. ‘Stoppen jullie daar écht cavia’s in?’ Bleek het te gaan over een alarmsysteem. Een soort van vakjargon ja.” En lachend: “Ik moet het nog vaak horen…”.

Toch is ze na een half jaar ‘Kuijpers’ al goed ingeburgerd in het bedrijf. “Ik gebruik soms zelf vakjargon als ik het met vrienden over het werk heb. Dat gaat zo snel joh. Dan zeggen ze: ‘waar héb je het over?’ Als je me een jaar geleden had gezegd: ‘wacht maar, binnenkort werk je in de techniek’, dan had ik je keihard uitgelachen. En kijk nu: ik ben informatiebeheerder bij Kuijpers. Wie weet wat de toekomst me nog brengt…” 

‘Ontdek wat je écht belangrijk vindt’

Annabelles tip voor iedereen die op zoek is naar werk: “Het is heel belangrijk dat je ontdekt wat je belangrijk vindt. Voor mij was een fijn team belangrijk. Dat heb ik hier gevonden. Het is een warm bad. Als het gaat om techniek, zit je bij Kuijpers goed. Vakdiploma’s zijn niet voor alle functies vereist. Als je maar aangeeft het vak te willen leren. Dan krijg je daar alle kansen voor met cursussen en trainingen. Dat geeft een beetje aan wat Kuijpers naar mijn idee echt is: een onderneming die oprecht aandacht heeft voor de mensen die er werken.” 

Bekijk hier onze vacatures of doe de test om te kijken of jij ook bij Kuijpers past.

Ook interessant

Martijn Arts_KBS_Westflank Utrecht 0695

Sterke kennispartner in een normgedreven branche

Lees meer
Blog 08 apr 2024
Sander Trip_MG_2864

Als werkvoorbereider werk je echt ergens naartoe

Lees meer
Blog 05 apr 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details