Overzicht

Gerrit Ekkel neemt je mee op reis in Noord-Nederland

Blog 14 aug 2022

Een betere wereld doorgeven aan de volgende generatie. Dát is de droom van Kuijpers, óók in Noord-Nederland. Want hoewel ons bedrijf honderd jaar geleden ontstond en begon in het zuiden van ons land, heeft Kuijpers inmiddels zestien vestigingen verspreid over Nederland. Sinds een aantal jaren bedienen we klanten ook vanuit onze locaties in GroningenSneek en Zwolle. Daar mochten we al vele mooie klanten in onze klantenkring opnemen en voor hen toegevoegde waarde leveren op het gebied van het ontwerpen, bouwen én onderhouden van technische installaties in gebouwen en industrie.

Toen ik in november van vorig jaar als regiodirecteur Noord-oost begon bij Kuijpers, was de organisatie voor mij relatief onbekend. Zoals Kuijpers voor redelijk veel noorderlingen nog relatief onbekend is. Het afgelopen half jaar maakte ik een reis; ik dompelde me onder in de cultuur van ons familiebedrijf, leerde oude én nieuwe klanten kennen en vooral: ik werd verrast door de kennis en expertise waarmee Kuijpers van toegevoegde waarde is voor klanten. Klanten die partners worden, omdat we samenwerken in een open sfeer waarin we naar wensen luisteren en zoeken naar echte, passende oplossingen.

Op de reis die ik maakte, wil ik mensen van organisaties en bedrijven in Noord-Nederland ook meenemen. Om ze te laten zien hoe wij, samen, kunnen werken aan werkende oplossingen voor uitdagingen op het vlak van de technische dienstverlening. Uitdagingen ook, die er voor ons liggen op maatschappelijk vlak.

Die uitdagingen van deze tijd zijn zo groot, dat we als technisch dienstverleners niet hoeven te vechten om een stukje van de taart. Laten we wel wezen; er is werk in overvloed en de klussen die er liggen voor bedrijven en industrie zijn omvangrijk. We staan voor een grote energietransitie, voor ontwikkelingen op het gebied van waterstof en verduurzaming en voor uitdagingen als het gaat om het realiseren van een gezonde werk- en leefomgeving voor iedereen in Nederland. 

De afgelopen jaren waren we al van betekenis voor mooie klanten in Noord-Nederland. Zo was Kuijpers betrokken bij de realisatie van een WKO-installatie voor een nieuwbouw appartementencomplex in de Grunobuurt in Groningen. We werkten daarvoor samen met WarmteStad Groningen, het duurzame nutsbedrijf van de gemeente en Waterbedrijf Groningen. Ook dragen we sinds een aantal maanden binnen de Gemeente Hattem bij aan de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed. Daarnaast onderhouden we installaties in heel verschillende omgevingen; van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Pathé bioscoop in Leeuwarden tot aan de Nederlandse Gasunie waar we een onderhoudscontract hebben voor het beheer en onderhoud van de gebouwgebonden installaties op meerdere locaties. Met het Fries Museum sloten we een langdurig onderhoudscontract voor alle technische installaties van beveiliging tot klimaat. Het realiseren van een stabiel klimaat was de eerste stap. Vervolgens maakten we, stap voor stap, het museum volledig aardgasloos.

Vanuit Makkum zijn we actief binnen de food- en zuivelindustrie. Echte specialisten in prefabricage en installatie van RVS leidingsystemen en skidbouw. Het procesontwerp en de engineering van de projecten die we doen, coördineren we vanuit deze vestiging. We realiseerden al talloze ingenieuze oplossingen; van een complete detailengineering van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische procesinstallaties van een nieuwe productielijn tot het automatiseren van een procesinstallatie of uitbreiding van productiecapaciteit.

Onze vestiging in Zwolle heeft weer expertise op een heel ander vlak: naast kennis van gebouwgebonden installaties en expertise in de industrie houden we ons vanuit Zwolle met name bezig met beveiligingssystemen in alle soorten en maten. Denk aan sprinkler-, brandmeld– en ontruimingsinstallaties. Deze activiteiten varieren van kleinschalige projecten tot grote projecten en structureel onderhoud aan systemen inclusief de benodigde certificeringen.

Wat centraal staat in onze manier van werken? We opereren multidisciplinair en werken integraal samen met vestigingen door het hele land. Zo kunnen we samen met onze klanten totaalprojecten realiseren. We zijn één Kuijpers. En het feit dat we een familiebedrijf zijn voel je in alle vezels; korte lijnen, daadkrachtige en snelle besluitvorming en betrokken medewerkers op alle fronten. Medewerkers kennen elkaar, én de klanten.

Samen bouwen we bruggen en relaties die leiden tot de mooiste reizen met onze klanten en bestemmingen vol succesvolle concepten voor de uitdagingen waar we voor staan. Op de klantevents die we na de zomervakantie houden, vertel ik graag nog meer over mijn reis met Kuijpers, en hoe wij van waardevolle betekenis kunnen zijn voor bedrijven, organisaties en industrie.
Reis je met me mee?

Ook interessant

Peter Kraakman 6016

Anders denken: van meet- en regeltechniek naar digitale oplossingen

Lees meer
Blog 17 jul 2024
Sabine Bijl 1170

Van schoonheidsspecialiste naar projectleider in de techniek

Lees meer
Blog 12 jul 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details