Overzicht

“Slapen, eten, bewegen: Beter in mijn vel door vitaliteitsprogramma”

Blog 05 jun 2024

Onze mensen zijn het belangrijkst. Zij maken de beste installaties voor onze klanten. Wij willen dat ze ook hun eigen “installatie” – lichaam en geest – goed verzorgen. Daarom besteden we veel aandacht aan vitaliteit. Sinds 2019 doen we dit bijvoorbeeld met een speciaal vitaliteitsprogramma voor onze buitendienst. Olaf Reilingh was een van de deelnemers en deelt zijn inzichten.

“Ik wilde iets aan mijn gewicht doen. Want als je wat ouder wordt komt het er wel bij, maar gaat het er niet zo gemakkelijk meer vanaf. Door het programma leerde ik bijvoorbeeld dat “snelle koolhydraten” niet goed zijn voor je lichaam. Andere koolhydraten en eiwitten wel. Nu weet ik ook dat je beter al je maaltijden gedurende de dag een beetje uit kan stellen. Je lichaam spreekt dan je reserves aan. Die vul je dan weer aan door te eten. Ook interessant: ik leerde meer over slaap. Die verloopt in verschillende fases. Als je op moet staan wanneer je net in een diepe slaapfase zit, voel je je minder uitgerust. Door te experimenteren met het tijdstip van naar bed gaan en opstaan heb ik nu een beter ritme te pakken en voel ik me uitgerust als ik opsta. De kilo’s vliegen er niet af hoor, het gaat geleidelijk. Als ik ’s avonds op de bank nog zin heb in iets, dan neem ik nu snackgroenten of ongezouten noten. Daar heb ik het ook met mijn collega’s over die net als ik het programma volgden. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik het met die mannen heb over kwark, skyr en bewegen! Op het terrein bij de klant waar ik werk lopen en fietsen we meer dan ooit. Zo blijf je elkaar steunen.”

Ook interessant

Erik Haver Pathe Haarlem 8453

Zwaailicht op het dak en gaan

Lees meer
Blog 14 jun 2024
Mascha van den Heuvel_4233_hr

Waarom netcongestie en de stikstofcrisis ons prachtige dingen gaan brengen!

Lees meer
Blog 21 mei 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details