Overzicht

‘’The show must go on’’

Blog 08 mei 2024

Jarenlang had ik samen met een goede vriend een drive-inshow. Met veel liefde en plezier gingen we feesten, bruiloften en kroegen af in onze stad Tilburg. Toen ik projectleider werd, was dit niet meer te combineren. Gelukkig kreeg ik de kans om een andere ‘show’ te leiden, in de wondere wereld van de techniek. Daar pluk ik nu de vruchten van. Samen met mijn collega’s pak ik met de vestiging Tilburg het podium.

Geluk bij een ongeluk

Bij de keuze voor een vervolgopleiding, na de middelbare school, lag het voor mij voor de hand om de opleiding sport & bewegen te gaan volgen. Want ik hield van sport en mijn vader was sportleraar. Tijdens een open avond op het ROC bezocht ik deze richting én de richting mechatronica: op dat moment een volledig nieuwe technische opleiding met een heel breed scala aan technische vaardigheden. Wat moest ik kiezen? Rond die tijd kreeg ik mijn eerste serieuze blessure, ik scheurde mijn meniscus. Ik koos voor de techniek en begon met de studie mechatronica. Later ging ik verder met een combinatie tussen industriële automatisering en werktuigbouwkunde. Uiteindelijk studeerde ik af in de werktuigbouwkunde, ik was liever intensief betrokken in processen dan dat ik software produceerde achter mijn laptop.

Vijfjarenplan? Niet voor mij.

Tijdens en na mijn studie werkte ik bij het elektrotechnische bedrijf van mijn schoonvader GTV in ‘s-Hertogenbosch. Daar hield ik me in de uitvoering intensief bezig met projecten voor Philips. Totdat mijn schoonvader aan z’n pensioen begon te denken. Op dat moment woonachtig in ‘s-Hertogenbosch keerde ik terug naar “huis”: Tilburg. Ik ging op zoek naar een nieuwe baan met het profiel werktuigbouwkunde zag ik een vacature projectleider bij Kuijpers in Tilburg. Een hbo-diploma had ik, maar een achtergrond in de installatietechniek miste ik. Of ik als werkvoorbereider wilde starten, met een doorgroeipad naar projectleider.

Dat wilde ik. Ik dacht: ‘we gaan het gewoon proberen en zien wel waar het schip strandt’. Om meteen mee te kunnen draaien volgde ik een aantal trainingen en opleidingen. Ik maakte er geen  geheim van dat ik ambitieus was. Al snel kreeg ik in de gaten dat Kuijpers écht naar de wensen en behoeftes van de medewerkers luistert. Met mijn hbo-diploma op zak, heb ik in de praktijk hard gewerkt om mezelf snel verder te ontwikkelen in de installatietechniek. Binnen één jaar was ik projectleider.

Te mooi om waar te zijn

In mijn tijd als projectleider heb ik veel projecten ontworpen, gecalculeerd en uitgevoerd. Bij De Efteling was ik echt kind aan huis. Daar loop ik al acht jaar rond. Er is geen attractie of gebouw waar ik niet aan gewerkt heb. Ik heb hier al die jaren mijn ziel en zaligheid in gestopt. Toen ik hoorde dat ons contract weer met 10 jaar werd verlengd, was ik blij en trots. Want daar doe ik het voor! Ik vind “zichtbaar zijn” één van de belangrijkste taken van een projectleider. Zo creëer je betrokkenheid en vertrouwen bij je directe collega’s en klanten.

Hoogtepunt

Ik kreeg het vertrouwen om als interim projectleider namens de Efteling het gehele groot onderhoud van de Aquanura te leiden. Van het opstellen van een totaal budget tot het aansturen van de hoveniers. Uiteindelijk is dit project zo fantastisch verlopen, dat we met alle betrokken partijen naar de eerste show hebben gekeken, dit was een bijzondere ervaring. Extra trots was ik toen ik later met mijn gezin in de Efteling liep en mijn kinderen vroegen: ‘Papa, heb jij dat gemaakt?’

Frisse wind

Ik zocht al snel weer een nieuwe uitdaging en mocht een assessment volgen om  klantteammanager te worden, dat lukte. Nog geen twee jaar later nam ik een sprong in het diepe en solliciteerde ik op de functie van bedrijfsleider. Mijn grootste vraag was hoe de collega’s hierop zouden reageren. Die reacties waren gelukkig positief. Ik heb onze vestiging de afgelopen jaren zien groeien. Ik ken iedereen persoonlijk en dat is een goede basis voor deze rol. Met de komst van een nieuwe vestigingsleider zijn we een andere weg ingeslagen. Een frisse wind door de vestiging Tilburg. Na een korte tijd zijn er nu al vier collega’s teruggekomen die Kuijpers onlangs hadden verlaten.

Dat is een compliment voor de hele vestiging. Zelf wil ik nóg meer ambassadeur worden van Kuijpers. Ik wil kennis doorgeven en ga op zoek naar kansen in onze regio, zodat we samen iets kunnen neerzetten waar we als vestiging trots op kunnen zijn.

Dit is het podium waarop ik wil acteren. En het zingen? Dat staat op een lager pitje, maar helemaal loslaten, doe ik het nooit. Voor verzoekjes op het personeelsfeest ben ik nog altijd te vragen!

Ook interessant

Mascha van den Heuvel_4233_hr

Waarom netcongestie en de stikstofcrisis ons prachtige dingen gaan brengen!

Lees meer
Blog 21 mei 2024
Martijn Arts_KBS_Westflank Utrecht 0695

Sterke kennispartner in een normgedreven branche

Lees meer
Blog 08 apr 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details