Overzicht

Ahmed gaat ervoor

Nieuws 19 mrt 2021

Ahmed el Haddouchi (45) werkt als monteur bij Kuijpers Tilburg. Hij kwam afgelopen najaar als zij-instromer binnen en volgt via IW Nederland de opleiding Service & Onderhoud. Zo klimt hij hogerop, tot servicemonteur. Daar is hij best trots op, want hij is van ver gekomen…

“Ik heb best een bijzondere jeugd gehad”, vertelt hij. “Mijn vader was in de jaren zeventig een Marokkaanse gastarbeider hier. Ik kwam op tweejarige leeftijd met hem mee naar Nederland. En zoals dat toen ging, werd ik als oudste zoon op zevenjarige leeftijd weer terug naar familie in Marokko gestuurd. Daar bracht ik vervolgens de rest van mijn kinderjaren door.” Pas toen hij veertien was, stond hij weer op Nederlandse bodem. “Zonder kennis van de taal want die moest ik toen nog leren. Pas daarna kon ik naar de LTS.” Hij was negentien toen hij die afrondde, als gediplomeerd schilder. Maar geen schilderbedrijf wilde hem hebben. “Ik was met mijn negentien jaar te oud.”

Fabriek

“Mijn vader zei altijd: ‘we zijn hier gekomen om te werken.’ Dus dat is wat ik deed, eerst in een frietfabriek, later in een glasfabriek.” Hij werkte er als operator, heftruckchauffeur en – uiteindelijk – als onderhoudsmonteur. “Dit laatste gebeurde toen ik rugklachten had en geen ander werk kon doen. Ik had plezier in dat onderhoud, wilde er graag mijn echte werk van maken. Maar dat zat er bij die werkgever niet in.” 

Via een advertentie op Facebook kwam hij in contact met opleidingsbedrijf Talent4Service. “Die club wees me op Kuijpers Tilburg. Nu werk ik sinds september hier, als W-monteur.” Vanaf de eerste dag klikte het met collega’s. Het rotsvaste vertrouwen van leidinggevende Rob van de Meerendonk doet daar nog een schepje bovenop. “Hij zei tegen me: ‘Ik zie dat je er echt voor wil gaan. Dus als je servicemonteur wil worden, helpen we je daarbij.” En daarom volg ik nu twee jaar lang die IW-opleiding. Pittig? Ja, vooral omdat die nu deels online is. Ik zit liever in de klas, maar dat kan door corona niet.” 

Anders doen

Hoewel hij nog maar kort bij Kuijpers werkt, weet hij dat hij hier vindt wat hij altijd zocht. “Soms denk ik weleens: had ik bepaalde keuzes maar eerder gemaakt. Maar Marokkaanse jongens van mijn leeftijd weten hoe het vroeger ging. Toen bepaalden ouders wat goed voor je was. Ik neem het de mijne niet kwalijk. Maar ik besloot wel: ik doe het zelf anders. Mijn kinderen voed ik nu op met de boodschap dat ze mogen worden wat ze willen.”

Ook werken bij Kuijpers? Bekijk hier onze vacatures.

Ook interessant

adore – website 1

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details