Overzicht

‘Kuijpers kijkt mee naar mogelijkheden’

Nieuws 05 apr 2022

Wendy Wolthuis en Laura van Ramshorst werken sinds (ruim) twee jaar bij Kuijpers, beiden in technische functies. Ze zouden direct opnieuw voor Kuijpers kiezen als ze nu op zoek waren naar een baan. 

Het technische hart van Wendy en Laura klopt stevig. Bij Kuijpers buigen ze zich over gebouwbeveiligingsinstallatiesSprinklersystemen om precies te zijn. Of dat een logisch vervolg is op wat ze daarvóór deden? Niet helemaal. Zo werkte Laura, afgestudeerd civiel technicus, eerst in het voortgezet onderwijs als wiskunde-docente. Maar vanwege beperkte doorgroeimogelijkheden nam ze daar al snel afscheid van. Wendy heeft er een loopbaan opzitten als hondentrimmer, medewerker in de horeca en in de metaal. “Mijn vader had een metaalbedrijf dat ik zou overnemen”, vertelt ze. “Om me daarop voor te bereiden, werkte ik een tijdje in de bouw waar ik leerde lassen, frezen en draaien. Die overname ging uiteindelijk niet door, maar werken in de bouw of de techniek zag ik wel zitten.” 

Binnen drie maanden geregeld

Laura en Wendy kwamen via een detacheringsbureau bij Kuijpers terecht. Laura ging aan de slag als engineer, Wendy werd werkvoorbereider. Wendy: “Een leuke binnenfunctie, maar na een jaar begon ik de praktijk, de bouw, te missen.” Ze gaf bij haar leidinggevende aan dat ze naar buiten wilde. Ze vond er direct een luisterend oor én de mogelijkheid om zich te laten omscholen tot servicemonteur van sprinklerinstallaties. “Binnen drie maanden was het geregeld. Superfijn, want dit is écht wat ik wil. Ik rondde mijn projecten als werkvoorbereider af en kon direct doorstromen naar mijn collega-monteurs. Die leerden me vanaf dat moment de praktische kanten van het vak.” Ze is bij Kuijpers nu de eerste vrouwelijke servicemonteur ‘in de sprinklers’. “Soms kijken mensen daar raar van op, een vrouw die met moeren en sleutels de bouw op komt lopen. Blijkbaar is het voor sommigen nog steeds wennen. Al is het bij Kuijpers inmiddels steeds gewoner dat je vrouwen op functies ziet die vroeger alleen voorbestemd leken voor mannen.”

Durven dromen

Vrouwelijke engineers zijn er bij Kuijpers méér. Laura is er een van. “Met mijn diploma Civiele Techniek had ik een goede basis om hier te beginnen. Ook mocht ik nog een traineeship volgen om mijn kennis verder bij te slijpen en me het vak eigen te maken”, vertelt ze. Inmiddels is ze ook gestart met een vervolgopleiding om zich verder in de wereld van de engineering te verdiepen. “En wie weet kan ik me later zelfs nog toeleggen op het geven van advies over beveiligingssystemen.” Durven dromen dus, hier kan het gewoon. “Bij elke deur die je graag open wil doen, kijkt Kuijpers met je mee naar de mogelijkheden”, vat Wendy samen. 

Werk en privé in balans

Vakinhoudelijk kunnen Wendy en Laura zich dus ontwikkelen zoals ze willen. Parallel daaraan zijn ze ook zeer tevreden over het vertrouwen dat Kuijpers in zijn medewerkers heeft. Zo is Laura erg te spreken over het zelf indelen van haar werkuren. “We hebben geen vaste tijden dat we aan het werk moeten zijn. We moeten gewoon onze uren maken. Als je daarmee schuift omdat dit privé beter uitkomt, is dat prima. Zelf ben ik altijd wat later op mijn werk op dagen dat ik mijn zoontje naar de opvang breng. Dat is geen probleem, als ik die tijd op een ander moment maar inhaal. Dat geldt ook voor afspraken bij de tandarts of de verloskundige. Die kosten je geen verlofuren, inhalen is genoeg en je hoeft je dan geen zorgen te maken over een slinkend aantal vakantiedagen.”

Gewoon op sneakers

Wendy: “Dat vertrouwen in medewerkers vind ik heel tekenend. Het zegt veel over dit bedrijf.” Ze kreeg daar al iets van mee toen ze net bij Kuijpers was begonnen en ze bij een bijeenkomst was waar algemeen directeur Aukje Kuypers nieuwe medewerkers welkom heette. “Daar stond ze, in jeans en op sneakers”, weet Wendy nog. “Nuchter en heel gewoon, zonder poespas. Ik houd ervan. En het fijne is dat dit de sfeer is die je in het hele bedrijf terugziet.” 

Bekijk hier onze vacatures of doe de test om te kijken of jij ook bij Kuijpers past.

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details