Overzicht

Dit is mijn plek

Nieuws 12 aug 2022

Als iemand al 17 jaar bij dezelfde werkgever werkt, dan mag je aannemen dat hij het er naar z’n zin heeft. In het geval van Bjorn Fransen is dat zeker zo. Als projectmanager bij Kuijpers houdt hij zich bezig met hoogwaardige projecten in de industrie, onder meer in de foodsector. ‘Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het zo leuk’, vindt hij.

Techniek is zijn ding, en dat was het altijd al. Nadat hij werktuigbouwkunde studeerde, ging Bjorn aan de slag als tekenaar / werkvoorbereider. Van daaruit groeide hij door tot projectleider. Toen het bedrijf in piping en procestechniek waar hij werkte op een gegeven moment werd overgenomen door Kuijpers, kwam hij daar in dienst. “Het is nu 17 jaar later en ik zit er nog steeds. Van projectleider werd ik senior projectleider en daarna projectmanager. Ik heb gewerkt aan allerlei projecten: van de kleinste klus van duizend euro tot de grote projecten die ik nu doe, van bijvoorbeeld 7,5 miljoen. Mijn werk is altijd interessant en afwisselend gebleven.”

Afwisseling troef

In het werk van Bjorn komen veel facetten samen, en juist dat maakt het volgens hem zo leuk. “Ik weet hoe de techniek in elkaar zit, beheers de planning, stuur monteurs en de werkvoorbereider aan en bewaak de projectvoortgang. Het is elke keer weer mooi om te zien hoe alles samenkomt en hoe je met een team van niets naar een compleet afgerond en opgeleverd project gaat. Zo staat er niets, en een paar maanden later lever je een heel pand op boordevol installaties. Voor FrieslandCampina maakten we bijvoorbeeld een nieuwe procesinstallatie voor lactose, in Borculo.

In de nieuwe fabriek van Klaver Kaas in Middenmeer verzorgden we de detailengineering, het leidingwerk, de installaties, het 3D-tekenwerk en de software. En voor Daelmans Banket, marktleider in kokosbanket, speculaasbrokken en stroopwafels, realiseerden we utilityleidingen en productleidingen voor de productielijnen. Dat is fantastisch mooi werk.”

Iedereen nodig

Bjorn komt overal in Nederland, van Noord-Holland tot Groningen en van Zwolle tot de Achterhoek en Brabant. “Op locatie praat ik met alle betrokkenen: van de magazijnman tot de directeur. Je hebt iedereen nodig om een project succesvol te maken. Als we een opdracht naar tevredenheid van de klant kunnen afronden en iedereen is blij, dan geeft dat mij een goed gevoel en voldoening.”

Zijn technische kennis werkt nog dagelijks in zijn voordeel, vertelt Bjorn. “Ik ben onderaan begonnen. Daardoor heb ik veel geleerd en kan ik nu veel mensen helpen en met iedereen meedenken. Vanaf een bureaustoel kun je niemand goed aansturen, je moet betrokken zijn en midden in een project staan.” 

Voldoening

Hoe hij Kuijpers ziet? Als een fijne werkplek met mooie teams en een goede ondersteuning vanuit de directie. “Ik heb wel eens gedacht: ik wil nog verder doorgroeien binnen Kuijpers. Maar wat ik nu doe geeft me zoveel voldoening, ik zit helemaal goed. Zodra ik met tegenzin naar m’n werk ga, ga ik iets anders zoeken. Maar zo ver is het nog lang niet. Mijn plek is hier.” 

Bekijk hier onze vacatures of doe de test om te kijken of jij ook bij Kuijpers past.

Ook interessant

Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details