Overzicht

Duurzame energieopwekkingsinstallatie voor studentenhuisvesting op TU/e

Nieuws 05 jan 2021

In samenwerking met Heijmans ontwerpt en realiseert Kuijpers een duurzame energieopwekkingsinstallatie voor 735 studentenwoningen op het terrein van de Eindhoven University of Technology (TU/e). Heijmans heeft samen met Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl en architect VenhoevenCS de aanbesteding gewonnen. De eerste deeloplevering van de bouw is gepland voor aanvang van collegejaar 2023-2024.

Twee woontorens en sociaal hart

Het plan bestaat uit twee woontorens (653 studentenwoningen) met daartussen een laagbouw (82 studentenwoningen). Met name de laagbouw vormt het sociale hart met onder meer een kringloopwinkel, een creatieve ruimte en in overleg met studenten nader in te vullen ruimtes. De verhuur en het beheer van woningen is voor een periode van 50 jaar in handen van Vestide, de merknaam waaronder de studentenhuisvester van Woonbedrijf bekend is. Het project is onderdeel van de campusvisie van de TU/e en vormt straks een bruisende community voor de Nederlandse en internationale studenten, in een groene omgeving met veel wooncomfort.

One-stop-duurzaamheidspartner

Kuijpers is expert op het gebied van duurzame energieopwekkingsinstallaties en duurzaam opslaan van energie, in de vorm van bodemenergie (WKO) in de utiliteit en hoogbouw. Als one-stop-duurzaamheidspartner bieden onze experts van Kuijpers Ecopartners een totaaloplossing met een levensduuraanpak. Collega Martijn van Helmond: “We borgen dat onze installaties op lange termijn bijdragen aan een gezond binnenklimaat en van deze duurzame gebouwen. Daarom verzorgen wij ook de instandhouding van deze duurzame installatie voor de komende 30 jaar.” 

Deze opdracht is een mooie samenwerking met Heijmans waarbinnen we de TU/e met een deskundig team een totaaloplossing bieden voor duurzame en toekomstbestendige huisvesting.

Voor meer informatie lees het nieuwsbericht op de website van Heijmans.

Copyright artist impression: VenhoevenCS

Ook interessant

adore – website 1

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details