Overzicht

Gebouw vol Energie is officieel geopend!

Events Nieuws 26 mei 2023

Op vrijdag 26 mei 2023 hebben algemeen directeur Aukje Kuypers en voorzitter van Techniek Nederland, Doekle Terpstra, ons vernieuwde kantoorpand in ‘s-Hertogenbosch op een energieke wijze officieel geopend.

Na een klankschaalceremonie, die overging in een muziekstuk met energieke opbouw – het werd steeds bombastischer – was het gebouw officieel geopend en werden de gasten rondgeleid.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de verduurzaming en revitalisering van de Kuijpers-kantoren in ‘s-Hertogenbosch. Dat doen wij onder de vlag van ‘Gebouw vol Energie’, een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De gemeente beoogde met dit project de transitie naar energieneutraliteit in de gebouwde omgeving te versnellen. Iets dat we vanuit onze ambitie om een betere wereld door te geven aan de volgende generatie van harte ondersteunen. We hebben hierbij steeds een realistisch verduurzamingscenario in het achterhoofd gehouden, waarbij een energieke en comfortabele omgeving voor onze mensen voorop stond.

Doekle Terpstra

Terpstra: “Kuijpers heeft bij deze renovatie ‘practice what you preach‘ centraal gesteld. Zo kunnen ze straks op basis van hun eigen showcase klanten nóg beter ondersteunen bij hun verduurzamingsopgave. Een voorbeeld voor de branche.”

Gebouw vol Energie is in die zin een test- en showcase waar natuur en techniek samengaan. We laten zien hoe je een ’13-in-een-dozijn’ kantoorgebouw binnen een acceptabel budget vergaand kunt verduurzamen en zelfs (deels) circulair kunt maken. Ons doel was energielabel A en Paris-proof-ready. Hiervoor bundelden we al onze kennis van techniek en verduurzaming om die vervolgens ‘in eigen huis’ toe te passen.

Het interieurontwerp is van de hand van DOOR architecten. Zij haalden inspiratie uit de natuur en landschappen rondom ‘s-Hertogenbosch. Wat in het ontwerp in het oog springt is een nieuwe circulaire tussenbouw. Een transparant, centraal bouwdeel, ook wel het verbindingshart genoemd. Hier zijn onder meer de receptie, een werkcafé en het vergadercentrum te vinden. De tussenbouw verbindt niet alleen de gebouwen met elkaar, maar stimuleert ook ontmoeting.

Het vernieuwde gebouw is een omgeving waar comfort voor onze mensen voorop staat. Een goed en gezond (werk)klimaat, een inspirerende werkplek en meer ruimte voor activity based working. Er is nu écht wat te kiezen voor onze medewerkers in ons Gebouw vol Energie!

Meer projectinformatie: https://www.kuijpers.nl/referenties/gebouw-vol-energie/

Ook interessant

Projectexcursie klanten

TERUGBLIK | Projectexcursie Gebouw vol Energie

Lees meer
Events Nieuws 26 jan 2023
Deelnemers bij Kuijpers talks

TERUGBLIK | Kuijpers Talks #6 | Gezondheidszorg Care

Lees meer
Events 19 apr 2022

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details