Overzicht

Hallo Ricardo, hola Oscar!

Nieuws 27 jan 2022

De één ruilde zijn moersleutel in voor de computer, de ander verruilde Spanje voor Nederland. Maak kennis met Ricardo Wijma en Oscar Iglesias. 

Breed naar zijn werk kijken. Zich betrokken voelen bij collega’s. Het kenmerkt Ricardo die sinds 2015 bij Kuijpers in Makkum werkt. Als 2e monteur keek hij vaak mee met zijn chef-monteur. “Gewoon om te zien wat iemand in die functie nou eigenlijk doet”, verklaart hij. Ook ging hij destijds aan het einde van bijna elke werkdag nog even langs op kantoor “om te horen hoe het daar ging.” Die nieuwsgierigheid en betrokkenheid werden gezien. “Begin 2021 werd me gevraagd of ik op het Bedrijfsbureau in Makkum wilde komen werken. Dat heb ik gedaan. Van monteur buiten werd ik coördinator/planner binnen.” Vanwege zijn beperkte ervaring met computerprogramma’s spijkerde hij via diverse cursussen, aangeboden door Kuijpers, zijn kennis bij. “In juni deed ik, met mijn mbo-2-diploma, ook nog mee aan een assessment. Ik bleek op hbo-niveau te presteren. Daar ben ik best trots op. Niet dat ik nu direct projectleider wil worden. Maar het biedt wel nieuwe kansen voor de toekomst.” 

Wolken

Ook Oscars leven verliep de afgelopen jaren bijzonder. Afkomstig uit Barcelona streek hij eind 2012 neer in Duiven. “Mijn echtgenote is half Nederlands; we wilden kijken of we hier een toekomst konden opbouwen.” Hij vond Nederland meteen prachtig. “Schoon, groen, mooie luchten… Ik ben die eerste weken zelfs wat draaierig geweest omdat de wolken zo snel langsdreven”, lacht hij. Enthousiast wierp hij zich op de banenmarkt. Achthonderd sollicitaties volgden. “Maar steeds bleek de taal een probleem, op welke vacature ik ook reageerde.” Hij liet de moed niet zakken, volgde Nederlandse les en deed twee dagen per week vrijwilligerswerk. Inmiddels spreekt hij de taal probleemloos en werkt hij bij Kuijpers in Zelhem. Daar doet hij waarvoor hij is opgeleid: engineeren en tekenen. “Alleen de dialecten vormen nog een taalbarrière. Nooit geweten dat in zo’n klein landje zoveel streektalen bestaan!” Ambities heeft hij ook nog: “Ik zou me graag willen verdiepen in virtual reality-toepassingen. Dat heeft in het ontwerpwerk echt de toekomst.”

Bekijk hier onze vacatures of doe de test om te kijken of jij ook bij Kuijpers past.

Ook interessant

Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details