Overzicht

Ik wil lekker werken én nieuwsgierig blijven

Nieuws 24 jul 2023

Kai van Zandbeek – servicetechnicus

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik bij Kuijpers begon. Ik startte als servicemonteur en had op jonge leeftijd al de ambitie om servicetechnicus te worden. Daarom deed ik zoveel mogelijk zelf, ook al ging dat ooit boven mijn pet. Nu ik sta waar ik wil staan, weet ik dat ik die plek verdiend heb.

Pas op de plaats

Mijn vorige werkgever ging in 2013 failliet en Kuijpers nam het over. Toen begon ik hier als onderhoudsmonteur. Zo snel mogelijk doorgroeien tot servicetechnicus was mijn doel. Ik wilde eigenlijk alles zelf doen, ook de taken die niet per se bij mijn functie hoorden. Op zich een goede eigenschap, maar vaak hoorde ik: ‘’wacht maar even, ga eerst maar eens wat uren maken.’’ Dat wil je niet horen als je bruist van de ambitie, maar nu begrijp ik wat ‘de mannen’ toen zeiden. In de techniek leer je door ervaring. Na anderhalf jaar werd ik servicemonteur. En na verschillende opleidingen maakte ik in 2020 eindelijk de stap tot servicetechnicus. Het is een logisch pad wat ik volgde, waarin je ‘je plek’ echt moet verdienen. Met een bepaald aantal jaar werkervaring en de juiste begeleiding vallen dingen op zijn plek. Mijn collega’s hadden gelijk toen ze zeiden dat ik uren moest maken, dat deden ze goed. Even pas op de plaats. Uiteindelijk bereik je dan je doel, met de juiste bagage.

Kind aan huis

Als servicemonteur ben ik nu dagelijks bezig met het onderhoud aan installaties. Ik zoek de storingen op het moment dat er problemen zijn én ik maak verbeterplannen. Ik ben zoveel mogelijk bij de klant te vinden, daar waar het werk is. Het duurzame aspect is daarin heel belangrijk. Vroeger moest het gewoon draaien, nu vergt het meer aandacht om de klant tevreden te houden. Dat maakt het leuk, want je moet blijven nadenken. Bij één vaste klant ben ik kind aan huis. Daar kom ik al vanaf het eerste moment dat ze voor Kuijpers kozen. De samenwerking met de technische dienst van dat bedrijf is goed en ik krijg de verantwoordelijkheid om daar grote projecten aan te pakken.

Ik blijf nieuwsgierig

Na tien jaar ga ik nog steeds met plezier naar mijn werk. Dit komt enerzijds doordat ik altijd dichtbij huis werk. Als technicus in Den Bosch werk ik op projecten met een maximale afstand van 25 kilometer. Voor mij – en mijn gezin – is dat heel prettig. Net als dat ik hier de ruimte krijg om mezelf te blijven oriënteren op technische gebieden. Vanaf mijn eerste dag kon ik overal meelopen en -kijken, totdat ik iets vond wat me interesseerde. Dat is gelukt, maar ik blijf nieuwsgierig.

Ga net als Kai voor een baan met impact! Doe de test om te kijken wat een baan bij Kuijpers allemaal voor jou kan betekenen. Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ook interessant

Vitaliteitscampagne 0632-min

Van groene appel naar een persoonlijk budget: Kuijpers zet in op vitaliteit

Lees meer
Nieuws 21 sep 2023
peter kessels

Projectleider Peter Kessels met prepensioen na laatste klus voor Kempenhaeghe

Lees meer
Nieuws 05 sep 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details