Overzicht

Ilja en Bo: vader en zoon én collega’s

Nieuws 26 apr 2022

Hij heeft zijn vmbo-diploma op zak, maar nog geen rijbewijs. Ondertussen barst Bo van de Beek (17) wel van de wil om te werken én van de ambitie. Hoe prettig is het dan dat je op zo’n jonge leeftijd bij Kuijpers aan de slag kunt, hier alvast mag proeven van het vak dat je ooit wil gaan uitoefenen en… een vader hebt met wie je naar het werk kunt rijden. “Heel prettig”, aldus een tevreden Bo. 

Die vader is Ilja van de Beek (46), projectuitvoerder. “We werken momenteel samen bij de klant Van Lieshout Snackwaren in Helmond”, vertelt Ilja. “Bo werkt hier als leerlingmonteur. Zo lang hij nog geen eigen vervoer heeft, gaan we samen naar werken toe. Ik vermoed dat onze wegen zich daarna wel zullen scheiden.” Wel bij Kuijpers, verzekert Bo. “Ik wil hier later het liefst aan de slag als software-engineer. Al tijdens mijn meeloopstages vorig jaar heb ik op die afdeling rond kunnen kijken, zelf wat mogen programmeren. Mooi vond ik dat.”

Programmeerstudio

Volgens Ilja is de kans groot dat die toekomst daadwerkelijk voor zijn zoon in het verschiet ligt. “Bo is leergierig en gedreven. Thuis heeft hij zijn hele kamer omgebouwd tot programmeerstudio, compleet met plc en bedieningspanelen. Úren kan hij ermee bezig zijn. Op die stages heeft hij laten zien wat hij in huis heeft. Ik hoorde dat de collega’s daar behoorlijk van onder de indruk waren.” Met zijn vmbo-diploma op zak mag hij nu eerst praktijkervaring opdoen in de installatiewereld, weten hoe het op een bouw reilt en zeilt. Ondertussen volgt hij een opleiding eerste monteur elektrotechnische industriële installaties. “Daarna wil ik doorgroeien om uiteindelijk als software-engineer op hbo-niveau mee te draaien.”

“Bo is met vlag en wimpel van het vmbo gekomen en weet precies wat hij wil. Ja hoor, hier zit een trotse vader.”

Vader Ilja over zoon Bo

‘Kuijpers voor, Kuijpers na’?

Volgens Ilja voelt Bo zich als een vis in het water in de installatiebranche. “Deze wereld is hem met de paplepel ingegoten. Ik nam hem in vakanties al regelmatig mee, hij was toen nog geen tien. Een beetje zoals mijn eigen vader vroeger deed. Die zat ook in de techniek en ik trippelde als klein kind al achter hem aan.” Hier, bij Van Lieshout Snackwaren, gaan vader en zoon vooral hun eigen weg: Ilja voert het team aan en doet het regelwerk, Bo sleutelt, last en monteert. “We lopen elkaar hier natuurlijk wel tegen het lijf, spreken elkaar bij de boterham en in de auto op weg naar huis. Dan gaat het vaak over het werk ja.” Of het ’s avonds aan tafel vervolgens ook ‘Kuijpers voor, Kuijpers na’ is? Ilja, lachend: “Nee, dan zijn vooral mijn vrouw en dochter aan het woord. Die werken ook samen, maar dan in de zorg.”

Zoon Bo over vader Ilja: “Mijn vader is nu niet alleen familie, maar ook mijn collega met wie ik prima kan samenwerken.”

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details