Overzicht

Jaarverslag 2021: Dynamiek en focus kenmerken kroonjaar

Nieuws 20 mei 2022

Kuijpers klaar voor energietransitie

  • Omzet groeit naar 312 miljoen, gezonde winst van 9,1 miljoen.
  • 3 miljoen geïnvesteerd in innovatie en ontwikkeling, met o.a. verdere digitalisering en modulair bouwen.
  • Speerpunt veilig werken: trede 3 behaald op Veiligheidscultuurladder.
  • Zelfstandiger Europa, vraag naar gasloze oplossingen biedt kansen
  • Kroon op het werk: 100-jarig jubileum beloond met het prestigieuze predicaat Koninklijk.

Vandaag verschijnt het jaarverslag over 2021. We sloten het 100-jarig jubileumjaar af met een gezonde winst en een groeiende omzet. Innovatie, verduurzaming, digitalisering, veiligheid en (persoonlijke) ontwikkeling stonden centraal. Het gehele jaar stond verder in het teken van het bijzondere jubileum dat in september bekroond werd met het prestigieuze predicaat Koninklijk. We lieten voor het tweede coronajaar op rij zien wendbaar te zijn en wisten de pandemie – door focus op mens en markt – om te zetten in kansen. Zo leverden we begin 2021 twee coronavaccinproductielocaties op en namen we de specialistische bedrijven FireX en OSH over.

Dynamiek kenmerkte de externe omgeving. Zowel corona als de oorlog in Oekraïne laten de noodzaak zien van een zelfstandiger Europa. Een Europa dat minder afhankelijk is op het gebied van bijvoorbeeld medicijn- en voedselproductie en energiegrondstoffen zoals kolen en gas. De nationale focus op essentiële eigen kennis en productie alsmede het verminderen van gebruik van gas en kolen bieden kansen.

“De energietransitie staat allerminst stil. De stijgende energieprijzen maken het probleem des te dringender. Het vraagt om een noodzakelijke versnelling waar we al langer op inzetten en oplossingen voor bieden.”

Aukje Kuypers

Financiën: stijging van omzet, gezonde winst

Financieel kijkt Kuijpers terug op gezond jaar. De omzet is met 13% gestegen ten opzichte van 2020 naar 312 miljoen, waarvan 9% door autonome groei. Kuijpers noteert 9,1 miljoen winst na belastingen. Een deel van de winst – 3 miljoen – investeerden we in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Een investering in het bedrijf van overmorgen, een manier van ondernemen die past bij onze toekomstgerichte bedrijfsvoering.  

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details