Overzicht

Janssen Biologics wint Facility of the Year Award

Nieuws 09 mei 2022

Janssen Biologics, de vestiging van Janssen in Leiden waar complexe geneesmiddelen en vaccins worden geproduceerd, is uitgeroepen tot winnaar van de ISPE Facility of the Year Awards in twee categorieën. Vorig jaar opende het bedrijf een nieuwe fabriek op het Leiden Bioscience Park voor de productie van het Janssen COVID-19 vaccin. De uitbreiding van de bestaande vaccinfaciliteiten werd in slechts twaalf maanden gebouwd én in gebruik genomen. Een bijzondere prestatie, waarvoor de International Society for Pharmaceutical Engineering (ISPE) Janssen Biologics de awards toekende in de categorieën Projectuitvoering en Sociale Impact.

Bron: website Leiden Bio Sciencepark

Henri van Drunen, general manager van Janssen Biologics, is trots op de prestatie van zijn bedrijf: “Ik ben enorm trots op wat we als team bereikt hebben. Samen met veel partners hebben we in uitdagende tijden onafgebroken gewerkt aan het opschroeven van onze vaccinproductie. We zijn een grote organisatie, en we hebben laten zien dat we ook flexibel en innovatief zijn. Dit is voor mij de bevestiging dat ons team van gedreven en deskundige collega’s klaar is voor de uitdagingen van morgen.”

Goede samenwerking binnen het Leiden Bioscience Park was voor dit project van groot belang. Hans Weverling, die het uitbreidingsproject leidde, benadrukt dat de uitstekende, duurzame relaties met lokale partners hebben bijgedragen aan de snelheid waarmee de faciliteiten uitgebreid konden worden. “In de uitvoer van dit project waren betrouwbare partners essentieel om de tijdslijnen te halen. Daarnaast hebben we veel medewerking gekregen van lokale overheden. Alle stappen zijn volgens de regels gezet, maar door de efficiënte samenwerking gebeurde alles in recordtijd.”

In de categorie Projectuitvoering is de award een erkenning voor het ontwerpen en bouwen van de nieuwe, steriele productiefaciliteit binnen het ambitieuze tijdsbestek van 12 maanden. Dit besloeg het bouwen van een fabriek van 2.500 vierkante meter, mét aandacht voor duurzaamheid, en het verkrijgen van goedkeuring voor de commerciële productie van het Janssen COVID-19 vaccin in de nieuwe fabriek.

De prijs in de categorie Sociale Impact is een erkenning voor de maatschappelijk verantwoorde reactie op de wereldwijde dringende behoefte aan vaccins tegen het coronavirus. Door dit project in recordtijd uit te voeren, heeft Janssen Biologics haar COVID-19 vaccin over de hele wereld kunnen leveren en bijgedragen aan het terugdringen van de pandemie.

Benieuwd naar meer informatie over de FOYA-award uitreiking voor Janssen Biologics? Klik hier voor de award in de categorie Projectuitvoering, en hier voor de award in de categorie Sociale Impact.

Kuijpers verantwoordelijk voor alle techniek bij ongekend snelle uitbreiding Nederlandse vaccinfabriek

Kuijpers was verantwoordelijk voor de complete installatietechnische uitvoering binnen de nieuwe faciliteit, inclusief grondige commissioning en documentatie waarmee de klantprocessen ook aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving. Concreet gaat het om elektra, werktuigbouwkundig en regeltechnisch werk, proces utilities, een kill tank voor het zuiveren van afvalwater en de complete procesbesturing. Ook speelde Kuijpers’ kennis op het gebied van engineering in de voorfase een belangrijke rol.

>  Klik hier voor meer projectinformatie.

Ook interessant

Beeldmerk Koninklijke Kuijpers

Wereldwijde storing in software van Crowdstrike

Lees meer
Nieuws 19 jul 2024
social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details