Overzicht

Kuijpers’ ECHTpaar

Nieuws 26 okt 2022

Els (38) en Patrick (41) Pinxt zijn zeven jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd. Ze hebben drie jonge kinderen en beschikken beiden over een fijne baan. Bijzonder? Jazeker, want ze werken alle twee bij Kuijpers in Echt. Els is er projectleider, Patrick is er leidinggevend monteur. “We vinden het zelf ook heel leuk”, lacht Els, “want wie kan nou zeggen dat ze met hun geliefde werken?”

Els en Patrick leerden elkaar kennen op het werk. Dat gebeurde bij het bedrijf Strukton. In 2019 vertrokken ze naar Kuijpers, maar niet samen. Els: “Ik ging een paar maandjes eerder. Ik werd benaderd omdat ze op zoek waren naar een projectleider. Tot mijn vreugde werkten daar veel oud-collega’s van Imtech, waar ik vóór Strukton zelf ook nog had gewerkt. Toen was de keus snel gemaakt.” Niet veel later voegde Patrick zich bij haar omdat er nog plaats was voor een goede leidinggevend monteur. “Hoewel we gewend zijn om in elkaars buurt te zijn, beseffen we wel dat het bijzonder is om als echtpaar bij hetzelfde bedrijf te werken, en nog in dezelfde vestiging ook.” 

Els: “Wie kan nou zeggen: ‘ik werk met mijn geliefde’?”

De eerste keer

Ze zijn bovendien alle twee ‘van’ de werktuigbouwkunde, al komt het niet vaak voor dat ze aan hetzelfde project werken. Tot voor kort dan. Patrick: “De recente projecten die we bij BASF uitvoeren, zijn de eerste projecten waar we bij Kuijpers beiden bij betrokken zijn. Daar is Els mijn projectleider.” Niets om krampachtig over te doen, vinden ze. Sowieso doen ze niet aan een dikke scheidslijn tussen werk en privé. Ze praten net zo gemakkelijk over een installatieoplossing als over wat ze vanavond zullen eten.

Aandacht verdelen

Voor Els betekent een monteur in huis ook dat ze daar allerlei praktische vragen aan kan stellen. “Dan vraag ik Patrick wel eens waar ik rekening mee moet houden, bijvoorbeeld als ik een projectplan schrijf. Zo wisselen we dan van gedachten. Al gaat het bij ons thuis echt niet de hele tijd over Kuijpers hoor”, voegt ze lachend toe. “Met drie kindjes zijn er altijd wel andere zaken die onze aandacht vragen.” Er is nóg een bijzonder aspect aan het echtpaar Pinxt: ze wonen in België. Patrick: “Ik vond hier jaren geleden een ‘hutje op de hei’ zoals ik het noem. Daar heb ik altijd van gedroomd.” Hoewel Nederland slechts op twaalf kilometer afstand ligt, hebben ze echt moeten emigreren. “Werken in Nederland kan gewoon. Binnen de Europese Unie kun je probleemloos in een andere lidstaat werken.”

Werkgeversverklaring

De pandemie bracht daar dit voorjaar even verandering in: toen hadden ze een getekende werkgeversverklaring nodig om de grens over te steken. De binnengrenzen waren immers (tijdelijk) gesloten om het coronavirus in te dammen. “Onze regiodirecteur Tiny Vesters heeft direct voor die verklaring gezorgd. Zo hadden we carte blanche om gewoon naar ons werk te gaan.” Het was overigens Patrick die daar vooral gebruik van maakte. Els werkte vanuit huis “en zolang het nodig is, blijf ik dat doen.”

Ook werken bij Kuijpers? Bekijk hier onze vacatures.

Ook interessant

Vitaliteitscampagne 0632-min

Van groene appel naar een persoonlijk budget: Kuijpers zet in op vitaliteit

Lees meer
Nieuws 21 sep 2023
peter kessels

Projectleider Peter Kessels met prepensioen na laatste klus voor Kempenhaeghe

Lees meer
Nieuws 05 sep 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details