Kuijpers neemt met ingang van 1 april ProjectServe, met vestigingen in Zelhem, Etten-Leur en Drachten, over. ProjectServe biedt innovatieve oplossingen voor het verantwoord en hygiënisch produceren van voedingsmiddelen: van consultancy en engineering tot het opleveren van turn-key projecten in de procesindustrie. Het bedrijf heeft een stevige positie in de foodmarkt. Door aansluiting bij Kuijpers kan het zich verder ontwikkelen en beschikt het over uitgebreide kennis, ervaring en capaciteit in andere sectoren.
Huidig directeur-eigenaar van ProjectServe Bertus de Jong: “Ik ken Kuijpers onder meer van een aantal gezamenlijke projecten die wij hebben mogen doen voor FrieslandCampina. Kuijpers zie ik als een ideale overnamekandidaat vanwege zijn know-how maar ook de treffende synergie tussen beide bedrijven. Bovendien is het een financieel gezond bedrijf met een sterke groeiambitie. Ik draag mijn team en bedrijf dan ook vol vertrouwen over en ga langzamerhand een stapje terug doen.”
De overname sluit naadloos aan bij de groeiambitie van Kuijpers in de industrie: zowel geografisch als op het gebied van omzet en het versterken en verbreden van het dienstenportfolio. Kuijpers voegt het bedrijf als zelfstandige B.V. – onder de nieuwe naam ‘Kuijpers ProjectServe’ – toe aan het netwerk van Kuijpers-bedrijven. Het bedrijf blijft vooralsnog autonoom opereren in nauwe samenwerking met Kuijpers Industrie. Algemeen directeur Aukje Kuypers: “Ik ben er trots op dat deze mooie onderneming met veel kennis van processen in de zuivel- en drankenindustrie én bevlogen vakmensen Kuijpers komt versterken. Een logische stap waarmee we opnieuw invulling geven aan onze strategische doelstellingen.”
De locatie van ProjectServe in Zelhem blijft bestaan en vormt de nieuwe thuisbasis voor ‘Kuijpers ProjectServe’. De activiteiten van Etten-Leur en Drachten zet Kuijpers voort vanuit reeds bestaande eigen locaties in Roosendaal en Groningen. Door de overname realiseert Kuijpers een landelijk netwerk van Kuijpers-locaties met industriespecialisten die dicht bij de klanten opereren. Niet alleen met kennis van het primaire proces maar ook van de omgeving waarin de klant zich bevindt.