Overzicht

Nieuw SRON-gebouw in Zuid-Holland opgeleverd door bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers

Nieuws 12 jul 2021

SRON’s nieuwe hoofdkwartier op de Leiden Bio Science Park is officieel opgeleverd in aanwezigheid van Marco Jungbeker (directeur Projectenbedrijf bij Kuijpers), Michael Wise (directeur SRON), Frank van Rijn (projectmanager huisvesting SRON) en Albert Bok (directeur MedicomZes). 

Na afronding van het ontwerp door Ector Hoogstad Architecten ging in oktober 2019 de eerste paal de grond in, waarna ruim twintig intensieve bouwmaanden volgden. Bijzonder aan het gebouw zijn onder meer complexe cleanrooms (ISO 6 en 7) en cryolabs, geplaatst op een massieve trillingsarme vloerplaat van 5000 kubieke meter beton met 800 ton bewapening, en ver weg van storende elektrische stralingsbronnen.

Het gebouw, met een totale oppervlakte van ca. 9.000 m2, bestaat verder uit werkplaatsen, kantoren en vergader- en ontmoetingsruimtes. ‘Die zijn gesitueerd rondom een ruim atrium,’ zegt Van Rijn. ‘Daardoor wordt elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen, het creatieve proces dat voor SRON erg belangrijk is, enorm verbeterd ten opzichte van het oude gebouw in Utrecht.’

Na inrichting en inhuizing zal het gebouw in september 2021 volledig operationeel zijn. De verhuizing van SRON’s hoofdkantoor van Utrecht naar Zuid-Holland gaat gepaard met een breder samenwerkingsverband tussen SRON, de Universiteit Leiden, de TU Delft en diverse andere kennispartners, gericht op de belangrijkste onderzoeksprogramma’s van SRON: astrofysica, exoplaneetonderzoek, aardgericht onderzoek en technologieontwikkeling. 

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over dit project

Header foto 1 v.l.n.r.: Marco Jungbeker, Michael Wise, Frank van Rijn, Albert Bok. 

Credits foto’s 1 + 2: © Ivar Pel Fotografie

Gerelateerde artikelen

Foto 2

Werken aan gebouwen van de toekomst

Lees meer
Nieuws 16 mrt 2023
DSC_2021_fotograaf vermelden_Buro JP

Minder CO2-uitstoot door vervoer over water

Lees meer
Nieuws 14 feb 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details