Overzicht

Officiële start bouw uitbreiding NorthC Datacenters Rotterdam

Nieuws 22 mrt 2021

Onlangs vond de officiële start plaats van de uitbreiding en nieuwbouw van het bestaande NorthC Datacenter op bedrijventerrein Zestienhoven te Rotterdam.

Alexandra Schless (CEO NorthC Datacenters) en Aukje Kuypers (algemeen directeur Kuijpers) gaven het startsein door beurtelings de (voor)boring voor de eerste paal uit te voeren.

Kuijpers heeft als hoofdaannemer de opdracht verworven en is verantwoordelijk voor zowel de technische installaties als de bouwkundige realisatie. De uitbreiding wordt uitgevoerd  in samenwerking met Constructif (bouwkundige werkzaamheden), Van Schie (civieltechnische werkzaamheden), Bureau Bouwkunde en DVT Advies.

Aangrenzend aan het bestaande datacenter realiseert Kuijpers een nieuw gebouw. Het gebouw wordt voorbereid op de toekomst door de mogelijkheid tot uitbreiding voor meerdere datazalen met een totaal vermogen van 4,5 MW.

Kuijpers is specialist in het ontwerpen en realiseren van datacenters. We zijn trots dat we deze uitbreiding voor NorthC mogen realiseren. Kuijpers levert graag een bijdrage aan de groeiambitie van NorthC.

Over NorthC Datacenters

Met tien datacenters is NorthC het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie. Gezamenlijk hebben de tien vestigingen een oppervlakte van 60.000 m² en een elektrisch vermogen van 35 megawatt.

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details