Overzicht

Oh Oh Den Haag

Nieuws 25 apr 2022

Kuijpers in Den Haag is volop in beweging. De vestiging timmert stevig aan de weg en individuele medewerkers spannen zich in om persoonlijk te groeien. Zoals Marco Paape en Martijn Wierckx. Vanuit de Hofstad vertellen ze hoe hun loopbaan de afgelopen jaren vorm kreeg.

Marco begon in 2004 bij Kuijpers als monteur Beveiliging. “De oom van mijn vrouw, Oscar Koenders, tipte me. Hij werkte hier al en vertelde me dat ze nog monteurs zochten.” Marco solliciteerde, werd aangenomen en is nu alweer zestien jaar bij ‘de zaak’. “Ook Oscar werkt hier nog, we zijn nu ook collega’s.” En lachend: “Ja, van familie moet je het hebben.”

Grenzen verleggen

In zijn beginjaren bij Kuijpers was Marco vooral druk met installeren, storingen verhelpen en onderhoud plegen. Na verloop van tijd verlegde hij zijn grenzen: hij groeide door naar eerste monteur, werd daarna servicetechnicus, proefde nog even van werkvoorbereiding en is nu projectleider. “Het is prachtig dat je hier de kans krijgt om zoveel stappen te nemen in je carrière. Dat je elke opleiding kunt volgen die je wilt.”

Ook Martijn is niet meer de servicetechnicus Beveiligingssystemen die hij was toen hij in 2017 bij Kuijpers kwam werken. Want nu is hij specialist in brandbeveiliging. “Ik heb altijd prettig gewerkt buiten, maar vond het leuk om dat te combineren met een binnenfunctie. Die kans kwam voorbij toen ze me als servicetechnicus bij calculaties, engineering en werkvoorbereiding betrokken.” Op eigen initiatief is hij zich verder gaan toespitsen op één specifiek vakgebied: brandbeveiliging. “Het gaat daarbij om brandmeld– en ontruimingsinstallaties”, legt hij uit. Op dit moment volgt hij een training om klanten daarover van A tot Z te kunnen adviseren. “Dat is écht een nieuwe stap, want voor het eerst zit ik nu in een adviesrol met klanten aan tafel.”

De Haagse Kuijpers-vestiging heeft te maken met steeds meer grote, interessante en complexe projecten. Toch is dat niet het enige wat ‘Den Haag’ zo kenmerkt, vinden Marco en Martijn. Ook de prettige werksfeer en het hechte team mogen worden benoemd. Zeker in de coronatijd was het volgens de heren prettig te weten dat je collega’s altijd voor je klaarstaan.

Verzilveren

Marco: “Ik had in 2004 nooit kunnen denken dat ik het tot projectleider zou schoppen. Je moet er wel zelf wat voor doen natuurlijk, maar Kuijpers geeft je er alle ruimte voor. Als ik nu sollicitatiegesprekken voer met kandidaten, is dat ook altijd één van mijn stokpaardjes: ‘Kom je hier werken, dan krijg je er prachtige carrièrekansen bij. Maar het is aan jou om die te verzilveren’.”

Ook interessant

adore – website 1

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details