Overzicht

Oudgediende Harry Spoormakers:

Nieuws 29 aug 2022

Harry Spoormakers (86) startte in 1952 bij Kuijpers. Hij verbond zich zijn hele werkzame leven aan het familiebedrijf en ontving zelfs een koninklijke onderscheiding voor 40 jaar trouwe dienst. Inmiddels is hij 26 jaar met pensioen, maar de sterke band blijft.

“Toen mijn vrouw Paula en ik onlangs 60 jaar getrouwd waren, stuurde Kuijpers bloemen. Zo’n gebaar – lang na mijn vertrek – vind ik bijzonder. Hetzelfde geldt voor de handgeschreven kaartjes die ik heb bewaard uit mijn Kuijpers-tijd. Het bewijs van de waardering, die ik vanaf mijn eerste werkdag heb gevoeld.

Mijn vader ontmoette Toon Kuijpers en regelde mijn eerste baantje als leerling-monteur. Destijds werkten er zestien mensen bij Kuijpers. Bij mijn pensioen waren dat er achthonderd!’

Als 17-jarige jongen stapte ik voorop de transportfiets van een monteur. Hij reed en ik droeg de gereedschapskist. Op weg naar een werk 15 kilometer verderop. Ik herinner me ook ons werk bij het klooster in Oerle, waar we op maandag werden afgezet en op vrijdag weer opgehaald. Doordeweeks verbleven we er dan in de kost. Naast ons wordt nu een appartementencomplex gerealiseerd. Toen ik laatst de deur uitstapte, hoorde ik ineens een oud-collega: “Hé Harry! We hadden het vorige week nog over je. Kom, dan maken we een selfie!” Na al die jaren hoor ik er nog steeds bij… Dat tekent Kuijpers als werkgever: we zijn allemaal een beetje deel van de familie.”

‘Ik groeide uit tot eerste monteur. Het was mooi om zo het vakmanschap weer door te geven aan nieuwe leerlingen”

Harry Spoormakers

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details