Overzicht

Paul van Leeuwen wint ‘De Slimste Handen’ in categorie technisch expert

Nieuws 30 sep 2020

Collega Paul van Leeuwen won afgelopen vrijdag de titel ‘De Slimste Handen’ (prijs voor vakmensen die het verschil maken) in de categorie technisch expert! Waarom werd hij door zijn collega’s genomineerd? We vragen het hem zelf.

Paul, hartelijk gefeliciteerd met je titel! Had je het verwacht?
Ik wist van niks! Ik wist eigenlijk niet eens dat ik genomineerd was. Collega’s hadden me naar de zaak gelokt om staffels te maken en facturen te controleren. Vond ik wel gek op vrijdagmiddag, maar goed. Uiteindelijk lieten ze mij naar de kantine komen. Die was helemaal versierd en daar gingen we gezamenlijk de live-uitzending kijken. Naderhand begreep ik dat nog veel meer collega’s vanuit thuis naar de uitzending keken. Meestal wórd ik niet verrast, maar ben ik degene die iets organiseert voor anderen.”

En toen stond je naam ineens in beeld bij de drie genomineerden en werd snel duidelijk dat je gewonnen had.
“Ik was heel blij verrast, echt super blij! Ik vind het natuurlijk een hele eer, maar het komt eerlijk gezegd ook op het juiste moment. Ik had even een dipje. We hebben het ontzettend druk, maar hebben ook moeite om de juiste mensen te vinden. Dus er ligt veel op je bordje. Het glas voelde meer half leeg dan half vol zal ik maar zeggen. Dan werkt zo’n prijs héél motiverend! Je staat met een ander gevoel op ’s ochtends. Ik kan er weer helemaal tegenaan. En nieuwe mensen vinden gaat uiteindelijk ook lukken. Het glas is nu weer half vol!”

Jij bent echt een enthousiaste positieveling denk ik!
“Klopt. Tenminste, dat hoor ik altijd. Ik schijn mensen goed te kunnen motiveren. Soms word ik zelfs ingevlogen op een project om collega’s die met de ziel onder de arm lopen op te peppen. Ik kan goed communiceren en breng ook graag een positieve vibe op gang.”

Niet alleen collega’s maar ook klanten lopen met je weg.
“Dat komt denk ik omdat ik altijd klaar sta. Ik wil klanten écht ontzorgen. Dat moet ook, want ik werk veel bij klanten waar de installaties cruciaal zijn voor hun proces. In ziekenhuizen en in de pharma bijvoorbeeld. Het proces moet doordraaien, dus wij moeten altijd vooruitkijken en nadenken voordat we iets aan onderhoud gaan doen. Je moet weten wat voor impact jouw handelen heeft. Ik overleg bijvoorbeeld vaak met kwaliteitsafdelingen bij zo’n klant.”

Dit is niet zo makkelijk. Werken in GMP-faciliteiten vraagt om specifieke kennis van processen, apparatuur, maar vooral ook van procedures en protocollen. Dit kan niet elke monteur!

Collega Harm van den Oever over de nominatie van Paul:  

Voor alles een oplossing?

“Ik denk van wel. Als je op die manier denkt en communiceert, kom je het verst. Een leuk voorbeeld: Stel je een productielijn voor roze pijnstillers voor – die kennen we allemaal. Natuurlijk moeten die altijd exact dezelfde kleur roze hebben. Ik denk dan graag met de klant mee, zodat de aanpassingen die wij in de techniek doen géén invloed hebben op die kleur. Advies uitbrengen vind ik ook echt leuk. Ik schuif soms zelfs aan bij directievergaderingen van klanten en voel me ook zeer betrokken. Soms is het zonde als een contract afgelopen is.”

En de betrokkenheid bij Kuijpers?
“Mijn vorige werkgever PHF Services werd twee jaar geleden overgenomen door Kuijpers. Ineens kwam ik dus in een hele grote organisatie terecht. Eerlijk is eerlijk: ik dacht ‘dat zal wel, dat familiegevoel. Dat kan niet als je zo groot bent en vestigingen door het hele land hebt’. Maar op dag één sprak ik Aukje Kuypers al en ook daarna bleek de grote betrokkenheid van directie en collega’s. Overal staat de deur open en iedereen helpt elkaar. Deze nominatie en prijs heb ik aan mijn collega’s te danken. Geweldig toch? Ik zit heel goed op mijn plek!”

Het is druk geweest de laatste tijd. Komt er wat meer structuur?
“Gelukkig kennen ze in healthcare en pharma geen crisis. Dus we zijn volop aan het werk. Ik heb ook een projectleider en een contractmanager ‘gekregen’. Dat is heel fijn, ik hou ervan om met collega’s te sparren. Ook ontstaat er zo meer structuur. Dus niet alleen de titel De Slimste Handen maar ook deze structuur zorgen voor mij voor veel werkplezier.”

En de toekomst?
“We hebben een GMP-onderhoudsteam opgericht dus de werkdruk wordt gelukkig iets lager. Ik ben nu veel bezig met kennisoverdracht. Bovendien vind ik het leuk om anderen – met name jongeren – te motiveren. Ik zie mezelf ook wel op mbo-scholen over mijn werk vertellen. De pharma is geen donkere of gevaarlijke wereld. Deze wereld is juist heel boeiend, relevant en ja, een beetje spannend!” 

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details