Overzicht

Samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland neemt een vlucht

Nieuws 05 jan 2023

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) begeleidt 24/7 vliegtuigen, zowel in ons luchtruim als op Nederlandse vliegvelden. luchtverkeersleiders zorgen voor een veilige, betrouwbare en efficiënte afhandeling van het vliegverkeer. Daarvoor zijn optimaal werkende, betrouwbare systemen en installaties essentieel en al tien jaar rekent LVNL daarvoor op de expertise en het verantwoordelijkheidsgevoel van Kuijpers. De samenwerking werd in 2020 verstevigd met de oplevering van Polaris én een nieuw contract voor langjarig onderhoud.

Om het werk goed te doen, focust LVNL op een aantal fundamentele kernwaarden. “We werken samen, staan open, gaan voor resultaat en nemen onze verantwoordelijkheid”, vertelt Remon Eijsackers, Teamleider Beheerteam Gebouwen, Services en Infrastructuur bij LVNL. “Al die waarden herken ik ook in de mensen van Kuijpers; zowel bij het werktuigbouwkundig onderhoud dat ze sinds 2011 uitvoeren als bij de totstandkoming van ons nieuwe radar- en trainingscentrum Polaris.”

Betrokken bij het hele proces

Bij Polaris was Kuijpers onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van technische installaties voor het nieuwe iCAS luchtverkeersleidingssysteem, brandmeld– en beveiligingssystemen. Op 4 september 2020 werd het pand officieel geopend. “Maar nog voor er een paal in de grond zat, hadden we het gebouw samen al virtueel verkend”, vertelt Remon. Zo waren volgens hem naast modelleurs, engineers en technisch specialisten ook onderhoudsmonteurs betrokken vanaf het basisontwerp.” “Betrokken in de ruimste zin van het woord”, vindt ook Kuijpers contractmanager John Wieman. “Bij LVNL is het essentieel dat iedereen het achterliggende proces begrijpt. Hier kunnen onze handelingen of een uitvallend systeem ernstige verstoringen tot gevolg hebben. Dat vereist verantwoordelijkheidsgevoel, eigenaarschap, binding met LVNL en trots op het werk dat je hier doet.”

Vervlochten

Eind 2020 verstevigden LVNL en Kuijpers de samenwerking. Voor ten minste zes jaar – met een mogelijke verlenging tot tien – neemt Kuijpers het complete werktuigbouwkundig én elektrotechnisch onderhoud op zich. “Zoals W- en E-onderhoud vaak aan elkaar zijn verwant – waardoor we nu een efficiencyslag kunnen doorvoeren – zijn ook de mensen van LVNL en Kuijpers nauw met elkaar vervlochten”, stelt John. “Dat versterkten we voor de opstart van dit contract met gezamenlijke teamsessies. Heel waardevol.” “Die aandacht voor teamgevoel en langdurig partnerschap is echt een kracht”, vult Remon aan. “Dat merk je ook nu de luchtvaartsector veranderingen ondervindt door COVID-19. Ons werk gaat onverminderd door. Niet met de focus op individuele opdrachten, maar juist op continuïteit. Ook als het vliegverkeer weer aantrekt, zijn onze systemen en installaties er klaar voor. Even betrouwbaar als altijd.”

De kracht: écht partnerschap, voor en met de klant, één aanspreekpunt, alle disciplines in eigen huis

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details