Overzicht

‘Start bouw’ Research & Diagnostiek Centrum ADORE, Amsterdam UMC, locatie VUmc

Nieuws 29 sep 2022

In gezamenlijke aanwezigheid van opdrachtgever, ontwerpers, adviseurs, bouwers, donateurs en andere belanghebbenden werd op 28 september, met een ludieke handeling en het hijsen van de vlag, het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Research & Diagnostiek Centrum ADORE. De ‘start bouw’ werd voorafgegaan door een bijeenkomst waarin diverse sprekers, waaronder Prof. Dr. Geert Kazemier – initiatiefnemer ADORE – het belang van dit nieuwe onderzoekscentrum onderstreepten.  

Reseach & Diagnostiek Centrum (RDC) ADORE

RDC ADORE maakt onderdeel uit van het ADORE-concept. ADORE staat voor Amsterdam Oncology and Neuroscience Research. Binnen dit concept gaan onderzoekers, van de verwante onderzoekdisciplines oncologie en neurologie samenwerken en worden voorzieningen gedeeld. Samen over grenzen van aandoeningen, rollen en specialismen heen kijken om zo nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen.

Bijzonder onderzoeksgebouw

De nieuwbouw van ADORE, met kantoren en laboratoria, komt op de Zuidas in het hart van de VU-campus, tegen Amsterdam UMC aan. Het centrum biedt straks ruimte aan researchlaboratoria voor onderzoeksgroepen van Amsterdam UMC op het gebied van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek. Ook de diagnostische laboratoria van Humane Genetica en een deel van de diagnostische laboratoria van Pathologie worden er gehuisvest.

Het nieuwe gebouw komt te staan naast het Imaging Center Amsterdam UMC. Via een groot atrium worden de gebouwen met elkaar verbonden. Het vijf verdiepingen hoge hightech gebouw van circa 22.800 m2 wordt voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en zal bestaan uit MLII-laboratoria, een cleanroom, kantoor- en ontmoetingsruimtes. De laboratoria zijn onder meer geschikt voor het veilig werken met genetisch gemodificeerde bacteriën en virussen.

Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers

MedicomZes (een VolkerWessels onderneming) en Kuijpers hebben beide een rijke ervaring met het integraal uitvoeren van bouwprojecten met controlled environments en zijn bekend op de locatie VUmc. We zijn trots dat wij dit bijzondere gebouw voor Amsterdam UMC mogen realiseren. Naar verwachting, wordt de nieuwbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

Artist Impression: atelier PRO

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details