Overzicht

Superteam Amsterdam winnaar De Slimste Handen van Nederland

Nieuws 07 okt 2021

Op 24 september vond de verkiezing van De Slimste Handen van Nederland plaats. Deze prijs is in het leven geroepen om de onmisbare vakkanjers van Nederland in het zonnetje te zetten. In de categorie Superteam ging een Kuijpers-team er met de prijs vandoor. Wat maakt dit team uniek?

Minouche Hijkoop nomineerde het team en vertelt: “Dit team is hét voorbeeld op het gebied van samenwerking. We zijn een geoliede machine en daar betrekken we ook de klant bij. ”Het winnende projectteam bestaat uit: Othman Faiq, Erik Haver, Roy Chardet, Jaap Wansleven (servicetechnici) Tristan Kool (projectleider/regiomanager) en Minouche Hijkoop (technisch beheerder). Deze collega’s werken bij Kuijpers Service en verzorgen bijvoorbeeld bij diverse Pathé bioscopen, het City Theater, Alexander Monro ziekenhuis, Hotel de l’Europe en Guerilla Games het onderhoud aan de technische installaties.

Wat maakt dit winnende team zo bijzonder?

Communicatie, communicatie en communicatie. We houden elkaar echt van alles op de hoogte. Ook over dingen waar niet alle teamleden in eerste instantie wat aan hebben. Maar al regelmatig is gebleken dat het heel fijn is als je van alles wat er bij de klant gebeurt op de hoogte bent. Niet alleen als er iemand ziek wordt of vakantie heeft. Dus we versturen mails met cc’s aan het hele team, en ook in onze groepsapp delen we veel. Dit lees je op locatie of onderweg toch sneller dan een mail. En in die app wordt natuurlijk ook gelachen! Want teambuilding en gezelligheid zijn erg belangrijk. Ook als er privé wat speelt vertellen we het elkaar meestal. Dat kan van invloed zijn op je werk, dus waarom zou je het niet zeggen?

Hebben jullie een eigen werkwijze?

Onze communicatie lijkt misschien overdreven, maar voor ons werkt het! Als Tristan bijvoorbeeld een klantoverleg heeft gehad, deelt hij z’n aantekeningen met ons. We zien dan meteen of er actie nodig is en zijn op de hoogte. Verder hebben we een uitgebreide taakverdeling – bijvoorbeeld wekelijkse of maandelijkse (administratie-)taken met vervolgstappen op papier. Zo kan iedereen zien wat ie moet doen. Alles is duidelijk en alles gebeurt.

Hebben andere teams daar ook wat aan?

Steeds vaker worden we gevraagd om onze werkwijze te delen en andere teams op weg te helpen. dat kost tijd maar is ook heel leuk. Je weet waar je het voor doet; want als zij straks ook zo op elkaar kunnen bouwen als wij dat doen, dan profiteert iedereen.

Heb je nog een leuke anekdote?

en paar jaar geleden heb ik samen met onze vestigingsleider een 1-aprilgrap uitgehaald met onze projectleider Tristan. Deze liep een beetje uit de hand: hij had een paar slapeloze nachten voordat de aap uit de mouw kwam. Ik heb het proberen goed te maken met gebak, maar we hebben het er niet meer vaak over gehad… Gelukkig kan onze relatie dat hebben, net als die met de andere jongens. Echt een super team!

Vorig jaar vielen we ook al in de prijzen. Toen ging Paul van Leeuwen er met de prijs vandoor in de categorie technisch expert.

Ook interessant

adore – website 1

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details