Overzicht

Teamgeest bij Kuijpers Groningen

Nieuws 04 mei 2022

Bij Kuijpers Groningen zijn Albert Veenstra en Johannes Hengst servicetechnici van het eerste uur. Een aantal jaar geleden, toen Kuijpers onderdelen overnam van hun voormalige werkgever Imtech, kwamen ze bij ons in dienst. Albert is fulltime gedetacheerd bij een opdrachtgever in Leeuwarden, Johannes rijdt kriskras door Groningen en Friesland om installaties van klanten in conditie te houden.

Whatsappen yn it Frysk

Albert en Johannes spreken als geboren Friezen hun moerstaal graag. Waar Johannes het Fries bijna dagelijks bezigt, moet Albert er meer moeite voor doen om deze ‘levend’ te houden. “In de grotere kernen en de steden wordt minder Fries gesproken dan op het platteland”, vertelt hij. “Zonde! We moeten dat stukje van de Friese identiteit juist koesteren. Daarom communiceer ik met familie en vrienden consequent in het Fries, zelfs via Whatsapp.”

Albert is al jaren servicetechnicus. Zijn Kuijpers-auto staat vijf dagen per week geparkeerd voor de deur van een opdrachtgever. “Ze produceren hier bacterieculturen voor het maken van kaas, yoghurt en kwark. Wij zorgen er met ons team voor dat de productielijnen werken en dat de gebouwgebonden installaties het blijven doen”, vertelt Albert. Zijn CSK-collega’s ziet hij elke dag, maar hij is en blijft vooral ‘van’ Kuijpers. “Ik voel me zelfs een echte ambassadeur. Ik denk altijd maar zo: als ik goed werk lever, staat Kuijpers er goed op. En wellicht vergroot dat onze kansen voor extra projecten. Natuurlijk gaat dat allemaal via aanbestedingen. Maar ik denk dat ‘gunnen’ ook een rol speelt om minstens op het netvlies te komen. Daar help ik graag aan mee.”

Kilometers vreten

Waar Albert zijn vaste werkadres heeft, komt servicetechnicus Johannes óveral. “Van een kweekbedrijf tot een patatfabriek”, knikt hij. “Als het moet, rijd ik van het zuidwesten van Friesland naar het noordoosten van Groningen. Dat zijn flink wat kilometers ja. Maar ik ben het gewend. Ik vind het bovendien leuk, al die verschillende opdrachtgevers en variatie in installaties.” Van huis uit is hij koelmonteur, maar inmiddels is Johannes thuis in allerlei soorten gebouwsystemen. “Als er een storing is aan de luchtbehandeling, dan los ik die ook op.” In Friesland verlopen zijn gesprekken bij klanten meestal in het Fries. “Dat gaat eigenlijk vanzelf. En spreekt iemand de taal niet, dan hoor ik dat snel genoeg.” Hij schakelt dan moeiteloos over op Nederlands. “Dat doe ik ook als ik in Groningen ben, want daar zijn ze de Friese taal niet machtig. Gelukkig kunnen we met het Nederlands allemaal uit de voeten hier in het Noorden.”

Ook interessant

Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details