Overzicht

The LIVEKINDLY Collective: op weg naar een plantaardige toekomst

Nieuws 13 aug 2021

The LIVEKINDLY Collective streeft ernaar om plantaardige voeding onderdeel te maken van ieders eetpatroon. De vraag naar hun vegetarische en veganistische gerechten groeide zo hard dat op de locatie in Oss behoefte was aan forse capaciteitsuitbreiding. Met alle benodigde disciplines onder één dak, bleek Kuijpers hiervoor dé samenwerkingspartner.

In het voorjaar van 2020 maakte Joop Wolters, director of operations bij The LIVEKINDLY Collective, kennis met Kuijpers. Aanvankelijk met een relatief eenvoudige vraag over HVAC, maar al snel bleek Kuijpers een geschikte partner voor een veel complexer vraagstuk: het verhogen van de capaciteit met factor 7 – het maximaal haalbare voor de locatie in Oss – zonder het huidige productieproces te verstoren. “De basis was al in gang gezet”, herinnert Joop zich. “Maar voor vertaling naar de praktijk hadden we behoefte aan aanvullende expertise en mankracht. Ik ontdekte dat Kuijpers ons niet alleen kon ondersteunen met advies, engineering en realisatie, maar inhoudelijk ook precies begreep wat wij nodig hadden.”

Pragmatische aanpak

Om aan te haken, moest Kuijpers op een rijdende trein springen. “Bij zo’n omvangrijk project heb je te maken met talloze mogelijkheden, kansen, risico’s en logistieke uitdagingen”, legt Frédéric Basso (directeur Kuijpers Industrie) uit. “Daarom wilden we de wens van The LIVEKINDLY Collective – en de gedachte achter die wens – echt doorgronden en omzetten in goed onderbouwde, integrale adviezen.”

Toch startten de werkzaamheden vanwege de strakke planning deels parallel aan die analyse- en adviesfase. Een pragmatische aanpak, flexibiliteit, korte lijnen en vertrouwen in elkaars manier van werken waren dan ook essentieel. “Die beginfase is altijd lastig”, stelt Joop. “Maar juist in die periode viel Kuijpers’ doorzettingsvermogen en vindingrijkheid op. Een planning kon tussentijds veranderen, maar er was altijd een oplossing waarmee we als team verder konden. Dankzij die gezamenlijke inzet en betrokkenheid gaan we de gedroomde deadline van fase 1 nu gewoon halen. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

Ook interessant

adore – website 1

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details