Overzicht

Trots als een pauw

Nieuws 26 mei 2022

De installatietechniek in het vernieuwde hoofdkantoor van VDL in Eindhoven is van de hand van Kuijpers. Chefmonteurs Gerard van Bergen en Pascal op den Kamp liepen er zo’n twee jaar rond om de realisatie van alle E- en W-voorzieningen in goede banen te leiden. Het resultaat mag er zijn, mede mogelijk gemaakt door de uitstekende samenwerking tussen beide mannen.

Lopend door het pand zijn ze trots op wat ze hebben gerealiseerd. “Het VDL-kantoor is twee keer zo groot geworden, inclusief een kelder met parkeergarage”, vertelt Pascal, chefmonteur W. Bij de bouwoperatie kwam een nauwe afstemming kijken tussen architect, klant en uitvoerende partijen. Dat de onderlinge samenwerking tussen de Kuijpers-disciplines hierbij óók het vermelden waard is, verrast ze. Pascal: “Die samenwerking vinden wij vanzelfsprekend. Soms beschouwen mensen het als twee aparte bloedgroepen, de elektrotechniek en de werktuigbouwkunde. Maar je kunt die expertises wat mij betreft niet los zien van elkaar. Je hebt elkaar nodig. Logisch dat je elkaar opzoekt én samenwerkt. Daar zijn we collega’s voor.”

Lampjes aansluiten

Gerard, chefmonteur E, is het daar helemaal mee eens. “Is er iets waarmee ik Pascal kan helpen, dan doe ik dat. Een drukmeter op de ketel in de gaten houden bijvoorbeeld, omdat hij zelf even niet in de buurt is. En andersom gebeurt dat ook. Dan staat hij lampjes op te hangen.” En lachend: “Al sluit hij ze niet aan, dat laat hij aan mij of m’n monteurs over.” Nu het project bij VDL op z’n eind loopt, is Pascal al deels naar een ander project vertrokken. “De renovatie van het ESP-lab, een hoogspanningshal van de TU Delft”, knikt hij. “Eén dag per week ben ik nog in Eindhoven. Dan neem ik met Gerard de status door en maak ik een rondje langs alle gebouwonderdelen waar nog gewerkt wordt. Is er op andere dagen iets nodig, dan heb ik Gerard die W-zaken voor me waarneemt.” Want die is voorlopig nog bij VDL te vinden. “Het gebouw is al in gebruik”, vertelt deze, “en de komende tijd zetten we de puntjes op de ‘i’ qua inrichting, verlichting en beveiliging. Bij vragen of voor overleg is een telefoontje met Pascal in Delft zo gepleegd.”

Samenwerken op afstand

Ook op afstand verloopt de samenwerking tussen de heren dus soepel. Al blijven ze benadrukken dat dit de normaalste zaak van de wereld is. “Net zoals de samenwerking met onze Kuijpers-collega’s van beveiligingssystemen. We dragen allemaal dezelfde bedrijfskleding, werken allemaal aan hetzelfde project. We zijn gewoon één Kuijpers. Klaar.”

Pascal en Gerard: “‘E’ en ‘W’ zijn geen aparte bloedgroepen. We werken nauw samen, we zijn immers één Kuijpers.”

Comfortabel, veilig en stijlvol

Het vernieuwen van het VDL-hoofdkantoor leverde sterke staaltjes installatietechniek op. Dankzij de integrale uitvoering van de  werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties staat er een kantoor waar het comfortabel en veilig werken is, met een uitstraling zoals de interieurarchitect het bedoeld heeft.

Meer info over het werk aan het VDL-hoofdkantoor lees je hier

Bekijk hier onze vacatures of doe de test om te kijken of jij ook bij Kuijpers past.

Ook interessant

adore – website 1

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details