Overzicht

Uitbreiding logistiek centrum Würth Nederland bereikt hoogste punt

Nieuws 20 apr 2023

De uitbreiding van het logistiek centrum van Würth Nederland in ‘s-Hertogenbosch loopt mooi op schema en heeft inmiddels het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal wordt volgens traditie gevierd met een traktatie voor alle harde werkers op de bouwplaats. Ook hijsen Würth Nederland en haar bouwpartners – Bouwbedrijf Berghege en technisch dienstverlener Kuijpers samen de vlag in de top.

Bouwbedrijf Berghege en Kuijpers bouwen in opdracht van Würth Nederland aan de uitbreiding van in totaal 8.000 m² verdeeld over twee verdiepingen. De uitbreiding zorgt voor meer ruimte om efficiënter te kunnen werken, leveringen van meerdere locaties te consolideren en een groot gedeelte van de orderverzameling te automatiseren door gebruik te maken van een Autostore.

Kenmerkend ontwerp

Het logistiek centrum van Würth Nederland wordt geen standaard ‘blokkendoos’. Overal op de wereld is de architectuur bij Würth karakteristiek en onverwisselbaar. Zo ook in ‘s-Hertogenbosch, waar het gebouw met de karakteristieke gebogen dak- en gevellijnen al jaren een eyecatcher is vanaf de snelweg A2 op Bedrijvenpark De Brand. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft deze kenmerkende uitstraling in het ontwerp van de uitbreiding van het logistiek centrum doorgetrokken.

Volledig aardgasloos

Voor het verwarmen en koelen van de nieuwbouw van het logistiek centrum en de verduurzaming van het hoofdkantoor wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag (WKO). Vorige maand is gestart met de eerste boringen voor de WKO-installaties.

Door de WKO-installatie in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen is de nieuwbouw CO2 neutraal. Gedurende de komende jaren sluit Würth Nederland ook het huidige gebouw aan op deze installatie om zo volledig aardgasloos te worden.

Over Würth

De Würth-Groep is wereldmarktleider op het gebied van handel in montage- en bevestigingsmaterialen. Zij bestaat momenteel uit meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en biedt werk aan meer dan 85.000 medewerkers. Hiervan zijn er ongeveer 40.000 werkzaam in de direct sales. In 2022 was de omzet van de Würth-Groep 19,95 miljard euro.

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details