Overzicht

Waarom heeft digitalisering een strategische plek bij Kuijpers?

Nieuws 03 nov 2020

BIM staat sinds 2010 op onze agenda en ging er sindsdien niet meer vanaf. Sterker nog: BIM – en veel breder nog, digitalisering – kreeg een strategische plek in het bedrijf. En dat is nodig, volgens Aukje Kuypers.

Dat komt omdat BIM veelal wordt gezien als een tool. BIM is niet een systeem, maar een andere manier van werken. “Het gaat over integrale samenwerking, anders organiseren en focussen op de langere termijn. Dat vraagt wat van je organisatie. Bij ons lukte het wel, doordat wij het aanvlogen als een manier van werken en niet als tool. En elke dag leren we nog nieuwe dingen.”

BIM komt vaak niet van de grond, omdat het veelal wordt gezien als een tool. Maar BIM is niet een systeem, maar vraagt een andere manier van werken. BIM gaat over integrale samenwerking.

Samen slimmer sneller

Samen optrekken, samen opleiden, zo pakt Kuijpers het aan. “En”, vult Aukje aan: “de kloof dichten tussen de engineers en de directeuren. Want de engineers kennen elkaar allemaal wel, maar de directeuren kennen elkaar niet. Wij weten niet waar je ‘ja of nee’ op zegt, welke investering het beste is, wij staan verder van de dagelijkse praktijk af. Het helpt om elkaar te begrijpen en te zien waar het om draait. Die verbinding tussen beslissers, daar zit nog wel een hobbel. Daarom ben ik ook zo positief over digiGO. Het moet breder bekend worden: de urgentie, de meerwaarde, het belang van samenwerking. Samen doen we het echt sneller en slimmer.”

Lees hier het gehele interview en kijk hoe je mee kunt doen

Wat is BIM?

BIM (Building information modeling) is een toekomstbestendige manier van integraal bouwen en samenwerken, bij voorkeur digitaal. In een volledig geïntegreerd bouw informatie model is alle benodigde informatie over gebouwen en installaties op elk moment beschikbaar voor iedereen: van stakeholders tot gebruikers en van project- tot ketenpartners.

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details