Overzicht

Woningcorporatie TBV Wonen: duurzaam woongeluk in Jozefpark

Nieuws 13 aug 2021

Op de plek van een verouderde zorglocatie in Tilburg realiseert woningcorporatie TBV Wonen Jozefpark: een integrale woonlocatie met nieuwbouwappartementen, waar met name jongeren en senioren een prachtige plek krijgen om zelfstandig te wonen. De realisatie gaat hand in hand met aandacht voor energiereductie en duurzaamheid. Kuijpers blijkt op dat gebied een robuuste partner.

De herontwikkeling van Zorgcentrum St. Jozefzorg naar woonlocatie Jozefpark bestaat uit verschillende fases. Kuijpers dacht vanaf het prille begin mee over een gebiedsoplossing voor duurzame energie. Zo wordt de gebouwschil optimaal geïsoleerd, komen er zonnepanelen op het dak en zorgde Kuijpers voor de aanleg en instandhouding van een collectieve warmte-koudeopslaginstallatie (wko), die meerdere gebouwen van energie voorziet. 2020 stond in het teken van fase 3, waarbij de eerste groep appartementen via decentrale warmtepompen werd aangesloten op de wko. Naar verwachting worden de nieuwbouwwerkzaamheden afgerond in 2022.

De kracht: expertise op het gebied van energie en duurzaamheid, van ontwerp tot realisatie en instandhouding.

Betrokkenheid en expertise

Volgens Rob van der Westen, die als projectleider bij TBV Wonen verantwoordelijk is voor nieuwbouw en grootschalige renovatie, was er geen enkele twijfel om de samenwerking met Kuijpers bij het ingaan van de nieuwe fase (3) voort te zetten. “Tijdens de eerste instandhoudingsperiode optimaliseerde Kuijpers de wko-installatie al substantieel, waardoor we zelfs minder bronnen hoefden te boren dan voorzien”, verduidelijkt hij. “En ook nu versterken ze ons weer bij het halen van maatschappelijke doelen: het realiseren van een energiezuinige, integrale woonlocatie waar bewoners zorgeloos worden voorzien van warmte, koude en warm water.” 

Kuijpers’ betrokkenheid – van advies en ontwerp tot realisatie en instandhouding – is echt een kracht, stelt Rob. “Zeker in combinatie met hun expertise op het gebied van energie en duurzaamheid en gebouwautomatisering. Niet alleen de installatie is dankzij hun inzet dus toekomstgericht en robuust, maar ook ons partnerschap.” Die gedachte beaamt Martijn van Helmond, technisch directeur bij Kuijpers Ecopartners. “Ik ben trots op ons werk, maar vooral ook op die relatie”, geeft hij aan. Na 2022 is Kuijpers voor nog eens vijftien jaar verantwoordelijk voor de instandhouding van de collectieve energievoorziening van Jozefpark. “Misschien is dat nog wel het mooist”, vindt Martijn. “Dat we samen langdurig kunnen voorzien in het woongeluk van mensen.”


Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details