Overzicht

Würth Nederland opent sensationele Flagship Store in ’s-Hertogenbosch

Nieuws 14 jan 2021

Vandaag is het zover: de officiële opening van de Würth Flagship Store op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch. De nieuwbouw is naast het Würth-hoofdkantoor in 2020 gerealiseerd door een bouwteam waarvan Kuijpers met een veelheid aan disciplines deel uitmaakte. De Shop, geheel geïntegreerd in de modern architectonische nieuwbouw, is een van de 34 Würth Shops die in Nederland zijn gevestigd. De nieuwbouw kenmerkt zich o.a. door duurzaamheid en werd gebouwd volgens de nieuwste bouwnormen; denk hierbij aan aardgasloze energieopwekking, terugdringen CO2 uitstoot, zeer goede isolatie, LED-verlichting, zonwerend glas en het gebruik van een warmtepomp.

In het origineel ontwerp, opgeleverd in 2002, was reeds rekening gehouden met mogelijkheden tot uitbreiding. Door de realisatie van de nieuwbouw is de gevel van het hoofdkantoor met een in het oog springende Flagship Store na jaren nu echt af. De spantenconstructie en het dak vormen de verbinder tussen het bestaande en nieuwe bouwdeel. Het eigentijdse karakter van de nieuwbouw wordt kracht bijgezet door de schuine pui in de voorgevel. Een bijzonder technisch hoogstandje, nog niet eerder door de leveranciers vertoond.

Precies één jaar geleden ging de eerste schop in de grond en was de start van de uitbreiding van het hoofdkantoor met de Flagship Store, ORSY® mobil inbouwcentrum (bedrijfswageninrichting), uitbreiding magazijn voor service-afdelingen en additionele kantoorruimte een feit.

Het totale bouwproject is in bouwteamverband gerealiseerd. Dit team bestond naast Kuijpers, Bouwbedrijf Peter Peters en opdrachtgever Würth uit architectenbureau De Twee Snoeken en installatieadviesbureau Sweegers & De Bruijn. Kuijpers was hierbij verantwoordelijk voor alle installaties in het gebouw. Die varieerden van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties tot sanitair, luchtbehandeling, beveiligingssystemen en sprinklerinstallaties

Foto’s: Fotoarchief Würth & Gerard Monté

Wij feliciteren Würth Nederland met de realisatie van de Flagship Store en bedanken hen voor het vertrouwen!

Bekijk de magische opening van de Flagship Store door Steven Kazan. (Bron: Würth Nederland)

Ook interessant

Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024
Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details