Kuijpers Talks podcast

Kuijpers Talks Podcast

De maatschappelijke impact van technologie

Als aanjager maken we de gebouwde omgeving versneld toekomstbestendig en gezond. Als technologische verduurzamer zoeken wij naar oplossingen die steeds gezonder, groener en slimmer zijn. In Kuijpers Talks Podcast verkennen wij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Welke vraagstukken spelen er? Hoe gaan we die oplossen? En wat is daarvoor nodig? 

Bas Kuypers gaat hierover in gesprek met adviseurs, experts, wetenschappers en onze klanten.  Want samen maken wij impact voor een betere wereld!

Aflevering 7:
Complexiteit qua omgeving is geen beperking voor verduurzaming

In de wereld van Life Sciences is er sprake van hoge installatiedichtheid en complexiteit van technieken. De kwaliteitseisen en regelgeving binnen deze sector zijn streng. Wat betekent dit voor het energieverbruik? Is verduurzaming in de Life Sciences mogelijk? Volgens specialisten Allan Hart (Sweco) en Harm van den Oever (Kuijpers) kan in cleanrooms zeker 30 tot 40% energie bespaard worden.

Aflevering 6:
Een vitaal gebouw als basis voor gezond gedrag

In deze aflevering gaan we het hebben over het vitale gebouw.  Vanuit de architectuur ligt, in de basis, de aandacht op het gebouw en de functionaliteit van het gebouw. Vanuit de energietransitie wordt sterk gekeken naar de technologische en installatietechnische mogelijkheden om een gebouw te verduurzamen. Maar hoe zit het met de vitaliteit van de gebruikers ? Krijgen zij energie van een gebouw? Draagt een gebouw bij aan het gevoel dat iemand lekker in zijn vel zit? Kortom, kan een gebouw bijdragen aan de vitaliteit van zijn gebruikers? Hierover gaat Bas Kuypers in gesprek met architect en Feng Shui Master Aniel Ramjanam en Sabine Steinmann, specialist vitaliteit & ontwikkeling.

Aflevering 5:
Meer comfort voor bewoners zorginstellingen door verduurzaming

Comfort van patiënten is voor zorginstellingen het allerbelangrijkst. Welke invloed heeft verduurzaming van zorgvastgoed daarop? En wat betekenen data hierin? Wat kunnen we verbeteren met techniek en wat heeft met gedrag te maken?  In deze aflevering hebben we het over verduurzaming van zorgvastgoed. Bas Kuypers gaat hierover in gesprek met Peter van der Born, vastgoedmanager bij Ipse de Bruggen en Cliff Willems, specialist verduurzaming bij Kuijpers. 

Aflevering 4:
De complexiteit van de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed

In gesprek met Dennis Damink (Hoof Vastgoedbedrijf Gemeente Tilburg) en Ingrid de Moel (Directeur Bouwstenen voor Sociaal) over de complexiteit van de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Creëren wij de complexiteit zelf en zo ja, kunnen wij die dan ook beperken? Hierbij speelt de samenwerking tussen gemeenten en marktpartijen een belangrijk rol, maar wat is er dan noodzakelijk om deze samenwerking werkend te krijgen en waar ligt hier de weerstand? En wanneer we kijken naar oplossingen, wat zijn de mogelijkheden van standaardisatie om de verduurzaming te versnellen?

Aflevering 3:
De verduurzamingsrol van adviseurs bij gemeenten

Hoe kunnen gemeentes het verduurzamingsvraagstuk oppakken, welke mogelijkheden liggen er, welke lessons learned kunnen wij trekken uit eerdere voorbeelden? Dit vanuit het oogpunt van een adviseur. Welke kennis, waarde en kunde brengen zij aan tafel?  En hoe versterkt de samenwerking tussen adviseurs en marktpartijen de verduurzamingsopgave? Bas Kuypers gaat hierover in gesprek met Roy Schippers (technisch commercieel manager bij Volantis) en Jeroen Kroot (vestigingsleider Kuijpers Den Bosch).

Aflevering 2:
Gemeente Eindhoven verduurzaamt

In gesprek met Garry Whitrick (Programma Manager Huisvesting bij gemeente Eindhoven) en Alex Hesling (projectdirecteur !MPULS) over hoe de gemeente Eindhoven de verduurzaming van de stad heeft aangepakt.
Wat is een alternatieve manier om de verduurzaming van vastgoed aan te vliegen en hoe kunnen gemeentes hierin een vernieuwende blik nemen? Welke aanvullende rol kunnen technische dienstverleners hierin spelen? Welke kennis en kunde kunnen/moeten zij inbrengen? En op welke manier kunnen zij de verduurzaming versnellen? Wil je meer weten over de maatschappelijke impact van technologie, abonneer je dan via je favoriete podcast app of kijk op onze website.

Aflevering 1:
De maatschappelijke impact van technologie

Bas Kuypers gaat in gesprek met Doekle Terpstra (Voorzitter Techniek Nederland) en Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) over de rol van technologie en techniek in onze maatschappij. Hoe kunnen zij helpen bij onze maatschappelijke uitdagingen, hierbij in het bijzonder het verduurzamingsvraagstuk, de energietransitie en het aanvliegen van circulariteit? Hoe laten we technologie en techniek samenwerken om een betere wereld door te geven aan de volgende generatie?

Trailer

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details