Overzicht

Koning opent gerenoveerd hoofdgebouw provinciehuis Zuid-Holland

Nieuws 15 sep 2022

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdag 14 september 2022 het gerenoveerde hoofdgebouw van het Zuid-Hollandse provinciehuis officieel geopend. Het gebouw is klaar voor de toekomst! Licht, duurzaam, innovatief en gerenoveerd met oog voor behoud van historie; wat in alle facetten van de opening tot uiting kwam.

Commissaris van de Koning Jaap Smit: “Ons nieuwe gebouw is een lichtend voorbeeld voor op de toekomst gericht innovatief bouwen. Energieneutraal, altijd goed, zeker in tijden van klimaatverandering en noodzaak tot energiebesparing. Duurzaam, met onder andere driedubbele beglazing, zonnepanelen, energieopslag in de bodem. Circulair, we hebben uiteraard het betonnen skelet van het pand laten staan en materialen hergebruikt. Het provinciehuis is klaar voor de toekomst.”

Duurzame renovatie

De afgelopen twee jaar is het provinciehuis van Zuid-Holland gerenoveerd en verduurzaamd, met een energieneutraal gebouw als resultaat. Hiervoor is gebruik gemaakt van vernieuwende verduurzamingstechnieken en materialen, zoals driedubbel beglazing en energieopslag in de bodem.

Ook is het gebouw zo ingericht dat het flexibel kan worden aangepast aan toekomstige technologische ontwikkelingen. Verduurzaming en CO2-reductie zijn de norm bij toekomstig onderhoud. Verder is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen om verspilling tegen te gaan en zijn diverse elementen uit de geschiedenis van het hoofdgebouw teruggeplaatst, waaronder de deuren van de Statenzaal.

Kuijpers realiseerde als hoofdaannemer deze duurzame renovatie in samenwerking met Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis. We waren verantwoordelijk voor zowel bouw als techniek, inclusief 15 jaar onderhoud.

>  Klik hier voor meer projectinformatie

Het provinciehuis is klaar voor de toekomst!

Ook interessant

_VO_0062

Gebouw vol Energie is officieel geopend!

Lees meer
Events Nieuws 26 mei 2023
Jaarverslag Kuijpers 2022

Ontwikkeling, kwalitatief hoogwaardig werk en stabiele omzet kenmerken 2022

Lees meer
Nieuws 12 mei 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details