Overzicht

‘Hier worden vijftigplussers nog lang niet afgeschreven’

Nieuws 13 okt 2022

Wat doet een banketbakker in het magazijn bij Kuijpers? “Zo’n beetje alles wat je van een magazijnbeheerder mag verwachten”, lacht Willie van Keulen. Hij werkte 41 jaar in de bakkersbranche die hij door een faillissement noodgedwongen moest verlaten. Via het UWV kwam hij in contact met Kuijpers in Den Bosch waar hij nu in het magazijn werkt. Elke collega die hier nu onderdelen nodig heeft, klopt bij hem aan.

Willie werkte jarenlang bij een gebaksfabriek in Den Bosch. Hij doorliep zo’n beetje alle productiefuncties: van productiemedewerker (“Ik kwam er binnen als uitzendkracht”) en operator tot lijnchef en meewerkend voorman met drie afdelingen onder zich. Ook het opleiden van nieuwe collega’s deed hij, inclusief het samenstellen van werkinstructies. “En toen kwam er een faillissement” vertelt Willie. “Bij de doorstart die volgde, was er voor mij geen plek meer. Dat was een enorme klap. Ik kreeg een doorverwijzing naar het UWV en kwam thuis te zitten.”

Opluchting

Om toch wat te doen te hebben, besloot hij thuis wat te bakken. Taartjes, muffins en ander banket. Voor vrienden en bekenden. “Desondanks kwamen de muren op me af en op een bepaald moment zat ik er echt doorheen. Want waar kon ik op mijn leeftijd nog aan de slag in een echte baan?” Plots gloorde er voor Willie licht aan de horizon. Het UWV liet hem weten dat Kuijpers interesse had. “Het luchtte me op dat ik nu wist dat er bedrijven zijn die vijftigplussers niet afschrijven.

Ik ben op gesprek gegaan bij Maikel Rombout, Hoofd Planning en Uitvoering Beveiliging bij Kuijpers. Dat verliep heel prettig. Helaas had hij op dat moment nog geen vacature voor me. Gelukkig kwam daar een paar maanden later verandering in. Hij belde me op, ik ben opnieuw langsgegaan en dat resulteerde in de baan die ik nu heb.” 

‘Het is een familiebedrijf, dat merk je’

Willie is er blij mee. Niet alleen omdat hij nu niet meer thuis zit, maar ook omdat hij zich bij Kuijpers thuis voelt. “Het is een familiebedrijf en dat merk je: iedereen is vriendelijk, het is gezellig, mensen kijken om naar elkaar.” Zijn proefperiode vloeide naadloos over in een arbeidscontract. “Ik heb er wel wat voor moeten doen hoor”, lacht hij. “Zoals het leren kennen van hónderden E- en W-onderdelen. Ik moet ze immers klaarzetten voor de monteurs die ze dagelijks komen halen. Gelukkig ben ik nieuwsgierig aangelegd. Dat hielp erg om alles over de producten te weten te komen.” Daarnaast behaalde hij zijn VCA-certificaat. Of er meer opleidingen in het vat zitten, weet hij nog niet. “Dat zal de toekomst uitwijzen.”

Cupcake-maandag

Elke dag ‘naar het werk gaan’, was voor Willie 41 jaar lang vanzelfsprekend. Tót hij thuis kwam te zitten. “Nu het weer kan en ik dagelijks naar Kuijpers ga, geeft me dat heel veel voldoening.” Taartjes bakken voor vrienden en bekenden doet hij overigens nog steeds. “In de weekenden, echt als hobby. Heb ik iets teveel cupcakes gemaakt? Dan gaan ze op maandag mee naar het werk. Kunnen ze er daar van genieten.” 

Ook interessant

_VO_0062

Gebouw vol Energie is officieel geopend!

Lees meer
Events Nieuws 26 mei 2023
Jaarverslag Kuijpers 2022

Ontwikkeling, kwalitatief hoogwaardig werk en stabiele omzet kenmerken 2022

Lees meer
Nieuws 12 mei 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details