Contamination Control

Beschikt u over ruimtes waar hygiëne misschien wel letterlijk van levensbelang is? En is het tegengaan van contaminatie een uitdaging voor u? Of het nu gaat om organisaties in food, pharma, hightech, research of healthcare: Kuijpers is uw partner in contamination control en de daarbij behorende facilitaire voorzieningen.

Samen met Kuijpers uw contaminatierisico beheersen

Kuijpers ontwerpt en bouwt controlled environments volgens de ‘Good Engineering Practices’ (GEP) van de ISPE. Deze methode van ontwerpen en bouwen garandeert Quality by design en resulteert in het gedocumenteerd en gekwalificeerd opleveren van cleanrooms waarin de processen van de klant zodanig kunnen worden uitgevoerd dat deze voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving. Naast het ontwerpen en bouwen van controlled environments voor contamination control, besteden onze experts veel aandacht aan commissioning en kwalificatie.

Samenwerkingsverband van specialisten

Sinds 2014 maakt Kuijpers deel uit van PP4CE*, een samenwerkingsverband tussen een aantal specialisten op het gebied van controlled environment-technologie. Deze bedrijven hebben inmiddels vele turn-key cleanrooms gebouwd. Met tientallen jaren ervaring en het grootst aantal m2 aan gerealiseerde ‘schone ruimtes’ in de Benelux, staan de gebundelde kennis en ervaring van PP4CE voor kwaliteit en oplossingsgericht denken.

Contamination Control maatwerk

Iedere ruimte kent zijn eigen toepassingen en behoeften. Waar nodig bieden we dan ook volledig maatwerk als het aankomt op het beheersen van contaminatierisico’s. Zo realiseren we bijvoorbeeld in een Centrale Sterilisatie Afdeling een licht en luchtplan op maat of zorgen we ervoor dat contamination control projecten voldoende aan de GMP (Good Manufacturing Practices) richtlijnen – het kwaliteitsborgingssysteem van de farmaceutische industrie. Deze Good Manufacturing Practices-richtlijnen zijn erop gericht om met onder meer ventilatiesystemen vervuilende deeltjes buiten de deur te houden.

Benieuwd naar wat Kuijpers voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten?