Webinar: Energiebesparing in cleanrooms

Sprekers en experts

Harm van den Oever is ruim 10 jaar werkzaam bij Kuijpers en sinds 2014 actief in het ontwerpen en realiseren van cleanrooms. Als International Confederation of Contamination Control Societies (ICCCS)-gecertificeerd cleanroom ontwerper kent Harm alle ins en outs op het gebied van cleanroomontwerp. Hierbij is het belangrijk dat de cleanroomfaciliteit zo goed mogelijk aansluit op het proces van de gebruiker. Zijn kennis en ervaring zorgen ervoor dat Harm de vraag kan vertalen naar de juiste oplossing.

> naar LinkedIn profiel Harm van den Oever

Paul Molenaar is inmiddels vier jaar werkzaam bij Kuijpers binnen de controlled environments afdeling als cleanroom ontwerper. Hij heeft voornamelijk ervaring met farmaceutische cleanrooms. Zijn master Building Physics and Services heeft hij bij Kuijpers afgerond op het gebied van ventilation efficiency in cleanrooms. Hiervan is vraaggestuurde filtratie een aspect. Een wetenschappelijke artikel is hierover gepubliceerd. 

> naar LinkedIn profiel Paul Molenaar


Ben Ludlage is na het behalen van zijn diploma in september 2019 als trainee bij Kuijpers aan de slag gegaan. Gedurende zijn master Building Physics and Services aan de Technische Universiteit Eindhoven heeft bij Kuijpers onderzoek gedaan naar de optimalisatie van het energiegebruik in cleanrooms en gefocust op het effect van demand controlled filtration (DCF) op de deeltjesopbouw gedurende de niet-operationele uren. Recent is, naar aanleiding van zijn onderzoek, een artikel hierover verschenen in Building and Environment.

> naar LinkedIn profiel Ben Ludlage

Tijdens het webinar zal Paul Joosten de vragen, die via de chat binnen komen, beantwoorden en deze eventueel doorspelen aan de spreker van dat moment.

Paul Joosten is directeur Kuijpers PHF Services en tevens voorzitter van de Projectgroep VCCN (Vereniging Contamination Control Nederland) richtlijn 10 - Luchtdoorlatendheid.

Als voorzitter verantwoordelijk voor het realiseren van de VCCN Richtlijn 10 10 (richtlijn voor het classificeren en testen van luchtdoorlatendheid van de schil van schone en gelijksoortige gecontroleerde omgevingen). Zijn taak is om alle afzonderlijke meningen samen te laten komen in één richtlijn en daarnaast ook nog aansluiting te houden bij de internationale ontwikkelingen.

Paul is een ervaren spreker en columist op het gebied van commissioning. Commissioning is een kwaliteitsbeheersingsproces voor het verifiëren, documenteren en vooral het borgen van de afgesproken prestaties van gebouwen en installaties. Het is namelijk belangrijk dat gebouwen en installaties de vooraf afgesproken en beoogde prestaties ook daadwerkelijk in de praktijk realiseren.

> naar LinkedIn profiel Paul Joosten