Farmaceutische industrie

Een farmaceut in het zuiden van het land produceert steriele, vaste orale en softgel toedieningsvormen van geneesmiddelen. De werkzaamheden van Kuijpers kenmerken zich vooral door het upgraden van de productie op het gebied van productveiligheid conform farmacie-eisen. Het bedrijf heeft een switch gemaakt van voedingssupplementen naar medicinale producten, met als gevolg dat gewerkt wordt met verschillende niveaus in hygiënen: low care, medium care en high care, met bijbehorende hoge kwaliteitseisen aan de werkzaamheden. Kuijpers is verantwoordelijk voor onderhoud en projecten en werkt hierbij samen met verschillende partners en pakt de coördinerende rol.

Software-engineers van Kuijpers schreven mee aan de programmering van het besturingssysteem van de productielijnen. Dankzij dat systeem kan de klant loggegevens rond temperatuur, vocht, druk en andere procesgegevens minutieus registeren. Belangrijk, want de fabrikant moet voldoen aan de strenge eisen van de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit FDA.

De klant wil graag één aanspreekpunt: dat is projectleider Frank Schuurmans. Die zorgt dat de juiste specialist aan tafel komt. Niet alleen voor procesinstallaties, maar ook toegangsbeveiliging, brandbeveiliging en luchtbehandeling. Want ook op dat vlak hebben we onze toegevoegde waarde laten zien. Zo kan de klant voor alle techniek een beroep doen op één veelzijdig technisch partner, is efficiënt.

De naadloze afstemming, de korte lijnen en het bieden van de juiste oplossing vragen van Kuijpers om méér dan technisch vakmanschap. Schuurmans: “Het is ook een kwestie van je klant kennen, van wederzijds vertrouwen. Ons uitgangspunt is de ondernemingsstrategie van de klant. Willen zij groeien? Zetten ze een nieuwe stap in hun kwaliteitsverbetering? Dan hebben we het daarover – en over hoe wij die ambities met onze kennis en techniek kunnen ondersteunen.” 

Projectleider Industrie
Frank Schuurmans
[javascript protected email address]

Gerelateerde referenties