Back in business: Peter Govers

Hij is weer ‘back in business’: Peter Govers. Deze projectleider maakte in 2016 een uitstapje van vijf maanden naar een ander bedrijf. En werd met wederzijdse hartelijkheid bij Kuijpers ontvangen toen hij terugkwam.

“Ik wilde weten wat er allemaal nog meer in de wereld te koop was”, vertelt hij over zijn uitstap. “Ik was in 2010 als schoolverlater bij Kuijpers gaan werken en was benieuwd hoe het er daarbuiten aan toe ging.” 

Vooral veel geregel
Hij besloot om zich heen te kijken en kreeg een baan bij een ander installatiebedrijf. “Daar startte ik in de kleinere projecten. Dat was ik niet gewend, maar ik gaf het graag een kans.” Hij ontdekte al snel dat inhoudelijk bezig zijn met techniek – iets wat hij graag deed – naar de achtergrond schoof. “Ik was verantwoordelijk voor een goed verloop van projecten. Reed van klus A naar B naar C, moest beoordelingsgesprekken voeren met medewerkers, werken aannemen…Het hoorde er allemaal bij. Maar ik werd er niet heel blij van.” Hij begon de grote projecten te missen, net zoals de diepgang in de techniek. “Ook realiseerde ik me dat het ‘geregel’ bij Kuijpers veel meer een teaminspanning is en niet bij één persoon ligt. Dat ben ik met terugwerkende kracht zeer gaan waarderen.” In diezelfde periode had hij contact met zijn voormalig leidinggevende van Kuijpers. “Die vroeg hoe het ging. En meldde er ook bij dat er nog een plaatsje vrij was bij Centrale Projecten. Of ik interesse had.”

Hier ligt mijn hart
Die kans greep Peter met beide handen aan: hij keerde terug. “Maar het zijn vijf hele goede maanden geweest bij dat andere bedrijf”, blikt hij terug. “Want ik weet nu precies waar mijn hart ligt: bij grote projecten en bij Kuijpers. Ik heb er dan ook absoluut geen spijt van.”

Kansen bij Kuijpers
Peter kreeg niet alleen de kans om terug te keren bij Kuijpers, hij ontplooide er ook zijn talenten. “Ik wil graag als integraal projectmanager aan de slag. Mijn cursus Projectmanagement rond ik binnenkort af.” Ook kan hij zich weer vastbijten in omvangrijke projecten. Zo werkte hij aan het Pulse-gebouw op de campus van TU Delft en is hij nu, opnieuw op de campus, bezig met een groot project.

“Ik ben blij dat ik weer bij Kuijpers werk. Maar die vijf maanden daarbuiten zijn heel leerzaam geweest.”