Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijke betrokkenheid is voor ons erg belangrijk. We voegen daarbij de daad bij het woord. Daarbij blijft het niet bij het ondersteunen van goede doelen vanuit ons Fonds Leefmilieu: maatschappelijke betrokkenheid is meer dan dat. Het zit in onze genen. We zoeken altijd naar de balans tussen de maatschappij, het milieu en ons bedrijf.

Toekomstbestendige oplossingen

Onze echte oplossingen zijn toekomstbestendig. We kiezen voor een langetermijnoplossing op het gebied van de levensduur van de techniek en zijn zuinig met het gebruik van schaarse middelen. In 2018 was 61% van onze omzet afkomstig uit duurzame oplossingen. Uiteraard houden we bij onze eigen panden en in ons dagelijks werk zoveel mogelijk rekening met onze omgeving:

  • We maken gebruik van Europese windenergie.
  • Het elektriciteitsverbruik van onze eigen panden veroorzaakt geen CO2-uitstoot meer.
  • Onze eigen monitoringsspecialisten beheren de energieprestaties van onze gebouwen.
  • Het Kuijpers Energiedashboard zorgt voor meer inzicht en bewustwording bij onze mensen.
  • In onze gebouwen gaan we gefaseerd over op ledverlichting.
  • Op verschillende van onze daken liggen inmiddels zonnepanelen.
  • We maken gebruik van duurzame koffiebekers en werken met fietskoeriers.
  • In twee jaar tijd hebben we 1 miljoen printafdrukken bespaard met onze collega's.

Aandacht voor ontwikkeling

We verwachten veel van onze mensen, maar daar staat tegenover dat ze ook wat van ons kunnen verwachten. We vinden het belangrijk om te investeren in opleiding en ontwikkeling van elke medewerker. Niet alleen technische en inhoudelijke kennis, maar ook persoonlijke ontwikkeling. Want de juiste mensen maken het verschil!

We vinden het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met ons mooie vakgebied en dragen ons steentje bij aan hun opleiding. 96 scholieren en studenten volgden in 2018 bij Kuijpers een leer-werktraject of liepen stage. Mooi om deze jonge generatie alvast kennis te laten maken met de techniek.

Naast het bestaande aanbod van opleidingen en cursussen bieden we onze medewerkers sinds 2016 de mogelijkheid om online trainingen te volgen via het platform GoodHabitz. Dit opleidingsplatform stelt onze medewerkers in staat om uit een zeer gevarieerd aanbod van online opleidingen aan persoonlijke ontwikkeling te werken.

Meer weten?