interieur Hermitage

Maatschappelijk vastgoed

Musea

Een museum heeft niet alleen perfecte klimaatomstandigheden nodig voor zijn kunstobjecten maar het moet er ook comfortabel en veilig zijn voor bezoekers. In een bioscoop of theater is een aangename temperatuur en luchtvochtigheid een must, zonder dat de daarvoor benodigde installaties geluid maken. In een pretpark moeten attracties continu goed en veilig werken. Waarbij jouw droom niet verstoord mag worden door de zichtbare aanwezigheid van installaties. En als het even kan ook nog energiezuinig en gebruik makend van de nieuwste technieken. 

Techniek in dienst van de bezoeker

Hoe creëer jij de ultieme beleving voor jouw bezoeker? Optimale klimaatomstandigheden en werkende techniek zijn belangrijke vereisten. Of het nu gaat om musea, bioscopen of andere locaties waar mensen graag komen. Een bezoeker moet zich bij jou op zijn gemak voelen. Kuijpers gaat met je in gesprek over zowel het gebouw als de gebruiker. We zorgen voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid maar bijvoorbeeld ook voor toegangscontrole en verregaand geïntegreerde gebouwautomatisering.

Toekomstbestendige oplossingen

Niet alleen de bezoeker staat centraal. Duurzaamheid in gebouwen is gelukkig ook steeds vaker een thema. Zo maken H’ART Museum (voorheen Hermitage Amsterdam) en Hortus Botanicus sinds 2016 gebruik van dezelfde energiebron en wisselen ze onderling koude en warmte uit. Via 425 meter lange buizen gaat het teveel aan warmte in het museum linea recta naar de plantenkassen van de Hortus Botanicus; gekoeld water van de Hortus loopt via hetzelfde buizenstelsel naar H’ART Museum (voorheen Hermitage Amsterdam) voor het koelen van kunst.

We hebben het Kröller-Müller Museum voorzien van moderne, duurzame installaties en systemen. Steeds namen we een deel van het museumgebouw onder handen. Ondertussen bleef het museum gewoon open en de bezoekers merkten niks van de verbouwing. Het Kröller-Müller Museum bespaart met de nieuwe klimaatinstallaties 20% aan energie. 

BIj Museum Voorlinden realiseerden we een droom: een gebouw om kunst te tonen, niet om gebouw te zijn. Lees hier het interview met eigenaar Joop van Caldenborgh in magazine Verder.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Ad.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details