Meerjarig contract voor beheer en onderhoud bij Zeeuws Archief

28 mei 2019

Onlangs vond de formele ondertekening plaats voor een langdurige samenwerking tussen het Zeeuws Archief en Kuijpers voor het beheer en onderhoud van de gebouwen en alle technische installaties. Voor het Zeeuws Archief is dit de stap naar de uitbesteding van beheer en onderhoud waarbij de eindverantwoordelijkheid volledig bij het Zeeuws Archief ligt. De samenwerking wordt aangegaan voor een periode van drie jaar met daarna nog twee optiejaren. Onder het contract vallen een vijftal bouwdelen van het Zeeuws Archief van verschillende bouwjaren die deels monumentaal zijn. 

Op de foto: Hannie Kool-Blokland (Zeeuws Archief) en Martin van der Graaf (Kuijpers) | fotografie: Rozemarijn Biemans

Over het Zeeuws Archief
Het Zeeuws Archief is het Regionale Historische Centrum van Zeeland. Het beheert en bewaart de archieven en collecties van Zeeuwse overheden, particulieren en bedrijven. Daarnaast is het Zeeuws Archief specialist in digitale duurzaamheid; het biedt digitale opslag, authenticiteit en toegankelijkheid in het Zeeuws e-Depot.

Het Zeeuws Archief is gevestigd in Middelburg, aan het Hofplein in het 18e-eeuwse Van de Perrehuis en een modern gebouw. In de nieuwbouw bevinden zich het informatiecentrum, de studiezaal en de depots. Het monumentale deel van het gebouw huisvest de medewerkers. In de middeleeuwse kelders is de tentoonstellingsruimte.

Hannie Kool-Blokland (directeur Zeeuws Archief): “Deze samenwerking tussen Kuijpers en Zeeuws Archief is de eerste stap op een nieuwe weg naar optimaal beheer en onderhoud voor ons bijzondere Vastgoed in Middelburg”.
Ga terug