Kuijpers werkt mee aan groot circulaire project Eindhoven Airport

24 februari 2017

Vandaag starten de voorbereidende werkzaamheden van de nieuwe bagagehal op Eindhoven Airport. Vanderlande verzorgt de uitbreiding van het nieuwe bagage-afhandelsysteem op Eindhoven Airport. Samen met leveranciers, remanufacturing-partijen en recyclingbedrijven heeft Vanderlande een circulair bagagesysteem ontwikkelend, waarin onderdelen worden hergebruikt, gerepareerd, remanufactured of gerecycled. Kuijpers is samen met Heijmans en Mansveld betrokken bij de voorbereidingen voor de nieuwe bagagehal.

Closing-The-loop

Bij de uitbreiding van de bagage-afhandelsystemen op Eindhoven Airport worden bestaande systemen hergebruikt en zo min mogelijk onderdelen weggegooid. Er wordt daarmee een duurzame weg in geslagen, onder meer door het hergebruik van verschillende materialen. Gaby Mols van Eindhoven Airport: ,,Door dit hergebruik zetten we een stap naar een circulaire economie. Doorgaans gebruiken bedrijven een lineaire economie. Na gebruik van materiaal gaat het als afval de deur uit. Wij voorkomen op deze manier een toenemende mate aan schaarste en uitputting van natuurlijke grondstoffen. Wij noemen dit project dan ook Closing-The-Loop."

Kuijpers draagt duurzaamheid een warm hart toe. We zijn daarom trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie project!

Ga terug