Dankzij speeddate nu een werkplek

7 maart 2018

Sebastian Alidini heeft een passie voor techniek. Zijn vader werkt in de elektrotechniek, heeft zijn eigen bedrijf en Sebastian wil niets liever dan in zijn voetsporen treden. Sebastian is Wajonger. Hij heeft al verschillende stages gelopen maar had nog geen ervaring op de arbeidsmarkt. Daar kwam verandering in dankzij de speeddate sessie van UWV en Weener XL. Tijdens deze sessie ontmoetten werkgevers in de metatechniek en twintig werkzoekenden elkaar. Er bleek al snel een klik tussen vestigingsleider Den Bosch Wilco van den Heuvel van Kuijpers en werkzoekende Sebastian.

Wilco: “In 5 minuten weet je niet of iemand een vakman is. Maar je proeft wel motivatie en enthousiasme. En dat had Sebastian. Het is steeds moeilijker om goed opgeleid personeel te vinden in de elektrotechniek. Daarom moet je zoeken naar de juiste personen. Vaardigheden kun je iemand aanleren. Maar motivatie dat moet je hebben.“

One of the guys

Wilco vervolgt: “Een speeddate is nog best spannend. Het is een zoektocht met twintig potentiële kandidaten. Maar meteen bij Sebastian had ik een goed gevoel. Hij was ook meteen zichzelf. Middels een proefplaatsing is hij nu bij ons aan de slag. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij ons. Hoor ook echt van anderen dat hij “one of the guys” is. Hij hoort er helemaal bij. Sebastian werkt bij ons als hulpmonteur en loopt mee met een hoofdmonteur. " Sebastian: “Ik ben heel blij met deze plek. Een jobcoach helpt mij mee op de werkvloer hoe ik het beste kan leren en werken. Techniek en elektro is voor mij heel uitdagend werk. We zijn nu bezig met een groot project; het inrichten van een nieuw kantoor. Ik help met kabels trekken. Technisch bezig zijn heb ik ook met de paplepel ingegoten gekregen thuis. Het is een leuke baan, zeker omdat ik geen schoolmens ben. Deze manier van leren tijdens werken past mij. En dan met een knipoog naar Wilco: “Als ik zo doorga dan neem ik later Kuijpers over”.

Maatschappelijk ondernemen

Wilco: “Bij ons werken meer mensen vanuit de Participatiewet. Als je in een organisatie zegt dat je maatschappelijk ondernemen belangrijk vindt, moet je hier ook naar handelen. Al werkt iemand in een ander tempo of heeft wat langer de tijd nodig, kijk als bedrijf verder en ga na hoe je kunt helpen en je gaat al heel snel de toegevoegde waarde van iemand merken. Gewoon doen!”

Deze blog is eerder gepubliceerd op de website van Weener XL, werk en inkomen Den Bosch

Wilco kreeg dankzij speeddate werkplek bij Kuijpers
Sebastian kreeg dankzij speeddate werkplek bij Kuijpers


Ga terug