Eben Haëzer (Cordaan): verpleeghuis nieuwe stijl

19 september 2018

In Amsterdam is deze week het vernieuwde woonzorgcentrum Eben Haëzer van zorgorganisatie Cordaan geopend. Eben Haëzer is een verpleeghuis nieuwe stijl. Het bestaande verzorgingshuis is van binnen compleet gestript en opnieuw ingericht. Zo biedt het gebouw nu plek aan 124 studio’s, tien gezamenlijke woonkamers en een nieuw restaurant. Daarnaast is Cordaan hier in samenwerking met het AMC een miniziekenhuis gestart: een wijkkliniek voor kwetsbare ouderen van Amsterdam-Zuidoost. Zij hoeven door de speciale voorzieningen niet bij elke acute zorgvraag naar een regulier ziekenhuis, maar kunnen in de wijk blijven. Kuijpers heeft hier in bouwteamverband (Care & Co) de complete techniek verzorgd. Vanzelfsprekend was er volop aandacht voor duurzame energie: er zijn 300 zonnepanelen geplaatst en het hele gebouw is voorzien van ledverlichting. 

Specialist in gezonde omgevingen

Kuijpers is als professioneel technisch dienstverlener specialist in het realiseren van gezonde omgevingen. Op het gebied van zorghuisvesting bundelen we onze krachten met andere specialisten – elk in hun eigen werkgebied – binnen het samenwerkingsverband Care & Co. Zo realiseerden we de renovatie van zorgcentrum Eben Haëzer met bouwer Van Wijnen en SBH architecten.

Het project is uitgevoerd volgens een lean-werkwijze: elke dag nam het bouwteam de planning, benodigdheden en risico’s door. Dit leverde een optimale en prettige samenwerking op en bovendien werd het proces door tussentijdse evaluaties steeds geoptimaliseerd. 

Het resultaat

Voor de bewoners van Amsterdam Zuidoost met een verpleeghuisindicatie heeft Care & Co een woonzorgcentrum in een groene omgeving gerealiseerd, waarin ook de huiselijke Amsterdamse sfeer terugkomt. Het nieuwe centrum dient daarnaast als ontmoetingspunt voor de wijk, waar veel aanleunwoningen staan: zorg is gebundeld op één plek en tegen een geringe bijdrage kunnen bewoners bijvoorbeeld een maaltijd nuttigen in het restaurant.  


Ga terug