Ultramoderne productiefaciliteit HALIX geopend

22 november 2019

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Namens HALIX hebben Alex Huybens (COO van HALIX), Dr. Roland Hecht (CCO van HALIX), Dr. Harry Flore (voorzitter van de Raad van Commissarissen van HALIX) en wethouder Paul Dirkse de nieuwe faciliteit officieel geopend.

De opening markeert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces en vormt de basis voor de groei- en uitbreidingsstrategie van HALIX. Dit stelt HALIX in staat haar klanten te ondersteunen bij de productie van eiwit gebaseerde producten, de belangrijkste technologie voor de toekomstige productie van geneesmiddelen, en virus gebaseerde producten met geavanceerde technologieën.

HALIX, onderdeel van HAL Allergy, verstrekte Kuijpers begin 2018 de opdracht om de productiefaciliteit te ontwerpen en realiseren, compleet met cleanrooms en bijbehorende technische installaties. Kuijpers heeft als hoofdaannemer samen met zijn partners Du Prie (bouwkundig aannemer), Cleanroom Combination Group (cleanrooms), EGM (architect) en IMD (constructeursbureau) de nieuwbouw met een omvang van circa 6700 m2 gerealiseerd. 

Alex Huybens, COO van HALIX: “Wij hebben voor het team van Kuijpers gekozen vanwege de unieke aanpak waarbij het bouwteam onze productieprocessen centraal stelt en vanwege de hoge mate van kennis en ervaring die binnen het team aanwezig is.”

State-of-the-art gebouw 

De nieuwbouw telt vier productielagen, een technische ruimte op het dak en onder meer een kantooromgeving op de begane grond. De techniek is het kloppende hart van deze productiefaciliteit. Het productieproces staat centraal en bepaalde uiteindelijk het ontwerp en de indeling van het gebouw. De bouwkundige jas is er vervolgens omheen gebouwd.

Het pand heeft als hoofdfunctie farmaceutische productie die plaats vindt in geavanceerde cleanrooms die voldoen aan de normen en richtlijnen van de vereiste beheersingsniveaus. De GMP eisen zijn hierop van toepassing, wat staat voor Good Manufacturing Practices, ofwel een verantwoorde manier van produceren.

In eerste instantie neemt HALIX twee productievloeren in gebruik. Zodra uitbreiding van de business zich aandient is HALIX met twee hoogwaardig afgewerkte verdiepingen hierop helemaal voorbereid.

> Klik hier voor meer projectinformatie

Op de 2e foto: Alex Huybens (Managing Director HALIX) en Aukje Kuypers (algemeen directeur Kuijpers). Foto: Erika Gallegos

Ga terug