Industriespecialist Leviuz verder onder de vlag van Kuijpers

6 juni 2018

Kuijpers neemt met ingang van 1 juni Leviuz B.V. uit Makkum over. Het Friese bedrijf met ruim 30 medewerkers richt zich op de engineering en fabricage van procesinstallaties en RVS leidingsystemen in de zuivel- en voedingsindustrie. De overname is een logische stap in de ambitie om onze Industrie-activiteiten verder te ontwikkelen. Na de recente overname van ProjectServe uit Zelhem heeft Kuijpers nu ook in het noorden van Nederland meerdere eigen vestigingen met Industrie-specialisten en opereren we landelijk dicht bij onze klanten.


Logo Leviuz

Leviuz fabriceert en installeert leidingwerk en equipement voor procesinstallaties voor opdrachtgevers uit de food- en zuivelindustrie. Het bedrijf beschikt over een groep ervaren en uiterst vakkundige medewerkers voor de skidbouw en prefabricage en installatie van leidingsystemen, 3D engineering en projectmanagement.


“De specialisten van Leviuz vormen een krachtige versterking voor Kuijpers in een regio waar we kansen zien voor onze industrie dienstverlening. De sfeer tijdens de eerste persoonlijke kennismaking met het team van Levuiz was goed! Ik kijk uit naar een goede en prettige samenwerking met onze nieuwe collega’s” aldus Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018.
Het bedrijf gaat onder de vlag van Kuijpers Industrie verder vanuit de bestaande locatie in Makkum. Huidig directeur eigenaar Hielke Cuperus blijft tot eind 2018 actief betrokken. Hij krijgt door de overname ruimte om invulling te geven aan zijn persoonlijke ambities maar niet zonder zíjn Leviuz in goede handen achter te laten. “Kuijpers is voor mij de ideale overnamekandidaat. Het familiebedrijf heeft veel aandacht voor mens en techniek en heeft een mooie staat van dienst binnen de procesindustrie. Ik zie het als een kans voor mijn team om vanuit Makkum een waardevolle bijdrage te leveren aan de groeiambitie van Kuijpers in het noorden van Nederland en heb veel vertrouwen in onze samenwerking.”

Over Kuijpers Industrie
Kuijpers Industrie richt zich als expert in procestechniek op de food, farma en chemie. Het bedrijfsonderdeel vertegenwoordigd, inclusief overnames, een omzet van 40 miljoen euro en werkt vanuit locaties in Helmond, Tilburg, Roosendaal, Zwolle, Zelhem, Groningen en Makkum. De 200 gemotiveerde specialisten van onze Industrietak zorgen ervoor dat klanten voldoen aan de uiterst strenge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en hygiëne. Ongeacht de grootte van een productielocatie leveren we de procesinstallatie van A tot Z op waarbij het bedrijfsproces van de klant altijd centraal staat. Ook de omgevingscondities van een productieproces zijn steeds belangrijker en opdrachtgevers stellen toenemende eisen aan onder meer de luchtvochtigheid, temperatuur, luchtsnelheid en geluid. Onze jarenlange ervaring in zowel de utiliteit als industrie komt goed van pas. Juist de gecombineerde kennis van beide sectoren maakt dat de we in een hightech omgeving integraal de benodigde kwaliteit bieden.


Ga terug