Kuijpers en Fujifilm tekenen overeenkomst voor realisatie cleanroom

30 juni 2020

Kuijpers en Fujifilm Manufacturing Europe B.V. hebben een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een nieuwe productiefaciliteit op het bestaande terrein in Tilburg. Samen met Brecon Group en Fujifilm heeft Kuijpers de afgelopen maanden in bouwteamverband het functioneel ontwerp van de cleanroom (omvang van 1725 m2) gemaakt. Kuijpers heeft als hoofdaannemer de opdracht verworven en is verantwoordelijk voor zowel alle technische installaties als ook de bouwkundige realisatie.

Om aan de hoge eisen die de biofarmaceutische- en healthcare industrieën stellen te kunnen voldoen, dienen we de eerste stappen te zetten met ervaren partners in deze gebieden. Met Kuijpers hebben we de juiste partij gevonden in de realisatie van onze doelstellingen.

Fujifilm heeft wereldwijd een steeds groter aandeel in de ontwikkeling en productie van celkweekmedia en heeft op dit moment productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Japan. Het bedrijf heeft expertise op het gebied van productie, research en supply chain management. Er is behoefte om uit te breiden met een derde productiefaciliteit in Europa en deze komt in Tilburg. Een van de fabrieken op het terrein van Fujifilm wordt hiervoor omgebouwd tot productiefaciliteit voor het produceren van celkweekmedia voor de bio procesindustrie. De producten, in vaste en vloeibare vorm, zullen worden geproduceerd volgens de voorschriften van het kwaliteitsborgingssysteem cGMP (current Good Manufacturing Practice), vereist door onder andere de farmaceutische industrie. Eind november 2020 zal de constructie afgerond worden, de fabriek zal eind 2021 volledig in gebruik worden genomen.

Albert van Maren, Vice president Fujifilm Manufacturing Europe B.V.: “Fujifilm Tilburg zet een belangrijke stap op het pad van verbreding door de realisatie van een productielocatie voor Cell Culturing Media. Om aan de hoge eisen die de biofarmaceutische- en healthcare industrieën stellen te kunnen voldoen, dienen we de eerste stappen te zetten met ervaren partners in deze gebieden. Met Kuijpers hebben we de juiste partij gevonden in de realisatie van onze doelstellingen.” 

Op de foto: Marco Jungbeker (Kuijpers) en Albert van Maren (Vice president Fujifilm Manufacturing Europe B.V.)

Over Fujifilm Manufacturing Europe B.V.

Fujifilm Manufacturing Europe B.V. is gevestigd in Tilburg en is een van Fujifilms grootste productiefaciliteiten buiten Japan. Fujifilm produceert in Tilburg fotopapier, offsetplaten en membranen. Op dit moment is de fabriek voor celkweekmedia nog onder constructie. Op het terrein in Tilburg bevindt zich een Corporate Research & Business Development Center en een Open Innovation Hub. Ook het Nederlandse deel van het Europese hoofdkantoor is hier gevestigd.

Kuijpers is expert op het gebied van Controlled Environments en heeft diverse cleanrooms en geavanceerde laboratoria op het hoogste niveau ontworpen en gerealiseerd. Zo leverde Kuijpers vorig jaar op het Leiden Bioscience Park een gloednieuwe GMP-faciliteit op voor biofarmaceutisch bedrijf HALIX en eerder een Biosafety-laboratorium (BSL3+) bij het Erasmus MC in Rotterdam. Een uniek project in Europa.

Ga terug